Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Viikonloppu antoi menestystoiveita

Yleisurheilun MM-kisat Qatarin Dohassa sujuivat suomalaisilta hieman alavireisesti aina päätösviikonloppuun asti. Viimeisten päivien suoritukset antoivat kuitenkin taas uskoa siihen, että ensi vuonna sinivalkoinen yleisurheilija seisoo jälleen mitalikorokkeella arvokisoissa – ellei olympialaisissa, niin ainakin EM-kisoissa.

Komeita karsintasuorituksia esittänyt kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä odottaa yhä täydellistä finaalionnistumista, joka voi EM-tasolla tuoda hänelle jopa mitalin, ja pika-aitojen naiskolmikosta kuka vain mahtuu parhaana päivänään Euroopan kärkikolmikkoon. Miesten keihäässä olemme jo tottuneet siihen, että huonoja vuosia seuraavat hyvät, ja Lassi Etelätalolle vähänkin parempi kisa tietäisi paikkaa palkintopallilla.

Poliittisista ristiriidoista ja raskaista olosuhteista huolimatta Dohassa järjestettiin urheilullisesti korkeatasoiset kisat, jotka tarjosivat monia tähtihetkiä myös suomalaisille urheilun ystäville. Samalla omat urheilijamme näyttivät, että vaikkei menestyksemme enää olekaan lähelläkään 1970- tai edes 1990-luvun tasoa, jaksavat hyvät suomalaissuoritukset yhä sykähdyttää kotikatsomoita.

Kilpailu arvokisamitaleista käy yhä kovemmaksi, mutta kentällä nähtiin taas kerran, ettei menestys riipu vain rahasta tai väestöpohjasta. Pienikin maa voi tuottaa suuria voittajia.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat