Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Kunta tarvitsee eri ikäryhmiä

Väestökato huolettaa Itä-Hämeen kunnissa, mutta samaan aikaan moni suunnittelee poismuuttoa kotikunnastaan (IH 9.10.2019).

Esimerkiksi Heinola koetaan lukijoiden vastauksissa ikääntyneiden kaupungiksi, jossa ei ole tilaa nuorille ja lapsiperheille. Mikään kunta ei kuitenkaan tule toimeen vain yhtä ikäryhmää edustavilla asukkailla. Huoltosuhteen heiketessä Heinolan olisi entistä tärkeämpää saada tulpattua poispäin suuntautuvaa muuttoliikettä ja pyrkiä houkuttelemaan täältä lähteneitä takaisin.

Vaikka Heinolassa on päästy viimein rakentamaan kouluja, näkyy kouluverkkovetkuilun vaikutus kyselyn vastauksissa. Mitta on tulossa täyteen, eivätkä muuttoaikeet välttämättä vähene koulurakentamisesta huolimatta, jos lapsiperheet kokevat olevansa pelkkä kuluerä.

Ikäihmisistäkin varmasti suurin osa toivoo panostuksia myös lasten ja nuorten hyvinvointiin. Perheille välittyvä ilmapiiri puhuu kuitenkin Itä-Hämeen kyselyn vastausten perusteella toisenlaista kieltä.

Lapsiperheille pyllistävä ei näe nenäänsä pidemmälle: ilman työikäistä väestöä lapsineen ja nuorineen Heinolasta tulee todellinen vanhusten kaupunki, jossa hyväkuntoiset vanhukset palvelevat huonokuntoisempia.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat