Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Uusi pääministeri kävi Heinolassa

Heinola sai viime lauantaina vieraakseen pääministeri Antti Rinteen (sd.), joka tapasi kaupungin edustajat ja vastasi yleisön kysymyksiin työväenyhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa (IH 21.10.).

Useimmat viime vuosikymmenten pääministerit ovat ehtineet virkakaudellaan vierailla Heinolassa kuka pikaisemmin, kuka kaikessa rauhassa kaupunkiin tutustuen. Kaupunki on saanut toiveensa kuulluiksi, mutta niiden toteutumiseen keskustelut eivät välttämättä ole vaikuttaneet. Pääministeri ei ole mikään joulupukki, joka kulkee ympäri maata löyhästi rahoja lupailemassa. Sellaiset puheet kuuluvat vaalikampanjaan, ja kun hallitusvastuu alkaa painaa, muuttuvat kannanototkin yleensä hyvin toisenlaisiksi.

Rinteen vierailulla nousi jälleen kerran esiin kaupungin ja valtion välinen ikuisuusaihe, Heinolan lintutarhan rahoitus. Villit linnut kuten muutkin eläimet ovat periaatteessa valtion vastuulla, mutta niiden hoitotyötä tekevälle lintutarhalle ei vain järjesty pysyvää valtion tukea. Olisi oikeus ja kohtuus, että asiaan viimein saataisiin kaupungin toivoma ratkaisu.

Savon oikorata on toiveena karannut jo niin kauas, että Heinola heitti tällä kertaa Rinteelle selvästi pienemmän liikenne­investointipyynnön: valtion piti tukea Jyrängön maantiesiltojen remonttia, mutta kaupunki odottaa yhä rahoja.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat