Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Työttömyysluvut eivät kerro kaikkea

Itä-Hämeen kuntien tuoreet työttömyysluvut kertovat nousukauden taittumisesta. Hartolan, Joutsan ja Pertunmaan työllisyys on heikentynyt vuoden takaisesta, eikä työttömyys ole alueen muissakaan kunnissa laskenut samaan tahtiin kuin vielä taannoin.

Keski-Suomen työttömyys pahenee jo koko maakunnan tasolla, mutta pieni Luhanka näyttäytyy jälleen kerran tilastokummajaisena. Sen työttömyysaste on pudonnut vuodessa lähes yhdeksästä alle kuuteen prosenttiin.

Alle 700 asukkaan kunnan väestö on poikkeuksellisen vanhusvoittoinen ja työvoiman pääluku hyvin pieni. Siksi jo muutaman henkilön muutokset työllisten määrässä heiluttelevat tilastoja rajusti ylös alas.

Hartolan työllisyystilastoja heiluttelevat ennen kaikkea talovalmistaja Lehto Groupin vaikeudet, jotka ovat pakottaneet konsernin irtisanomisiin ja lomautuksiin. Heinolan, Joutsan, Pertunmaan ja Sysmän luvut käyttäytyvät rauhallisemmin, mutta niistäkin näkyy, että paras nousukausi on jo ohitettu.

Alueen viimeinen TE-toimiston toimipiste Heinolassa sulkee ovensa, mutta tilalle Hämeen TE-toimisto on luvannut entistä laajempaa ja tehokkaampaa liikkuvaa lähipalvelua. Aika näyttää, miten toimivaksi uusi malli osoittautuu. Työsarkaa ainakin riittää.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat