Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Pelot kävivät toteen Seminaarin alueella

Heinolalaisten pahimmat pelot arvokkaan Seminaarin alueen kohtalosta näyttävät käyvän toteen. Kunnianhimoisin koulutuslaitossuunnitelmin kiinteistön ostanut kiinalaisvetoinen yhtiö ei enää pysty huolehtimaan edes sen ylläpidosta, vaan rakennukset ovat olleet viime keväästä asti kylmillään, myös syksyn ensimmäisinä pakkasöinä. Hämeen ely-keskus yrittää saada lämmöt päälle ja rikotut ikkunat korjautettua vetoamalla lakiin rakennusperinnön suojelemisesta.

Alueella jo viime vuodesta vallinnut hiljaisuus osoittautui juuri niin pahaksi merkiksi kuin monet kaupunkilaiset ennakoivat. Autiot rakennukset alkoivat kärsiä ilkivallasta ja jos ne jäävät pysyvästi myös pakkasen armoille, uhkaa niitä entistä pahempi tuho.

Nykyisellä omistajalla ei ole enää rahaa ylläpitää rakennuksia, eikä kiinteistölle ole löytynyt ostajaa. Vaikka myyntihinta olisi halpakin, pitäisi ostajalta löytyä riittävästi rahaa suuren ja osin suojellun kiinteistömassan hoitamiseen asiaankuuluvalla tavalla ja kykyä keksiä rakennuksille arvoistaan käyttöä.

Monet heinolalaiset huutavat asiassa kaupunkia apuun, mutta kaupan mielekkyyteen pätevät samat reunaehdot, oli ostaja kuka tahansa. Kaupungin edun mukaista on, että Seminaari säilyy ja saa käyttöä, mutta sen muuntaminen mihin tahansa kaupungin tarpeisiin olisi hyvin kallis projekti.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat