Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Trump petaa ajoissa uudelleenvalintaansa

Yhdysvaltain presidentinvaaleihin on vielä lähes vuosi, mutta presidentti Donald Trump käy jo vaalikampanjaa kaikilla rintamilla. Joukkojen vetäminen Syyriasta täyttää hänen lupaustaan pitää Yhdysvallat poissa turhista ulkomaisista sodista, ja Isis-johtaja Abu Bakr al-Baghdadin kuolema viestittää, että Yhdysvaltain loputon sota terrorismia vastaan sujuu hyvin.

Ulkopoliittisia näyttöjä tärkeämpi Trumpin uudelleenvalinnalle on, että Yhdysvaltain talouden hyvä vire säilyy. Tässä Trump saa tukea maan keskuspankilta, joka laski taannoin ohjauskorkoaan taantuman torjumiseksi, vaikka sellaisesta ei vielä näy edes merkkejä. Yhdysvallat on toistaiseksi kestänyt hyvin kauppasodan Kiinaa vastaan, mutta pitkään Trump ei voi sitä jatkaa ilman, että talouden tunnusluvut alkavat notkua.

Trump pyrkii myös pelaamaan itselleen vastaehdokkaan, jonka hän todennäköisesti nujertaa. Demokraattien ykkösnimen, entisen varapresidentin Joe Bidenin saattaminen epäilyttävään valoon voi nostaa Trumpin haastajaksi jonkun demokraattien vasemman siiven ehdokkaista, joilla ei ole mahdollisuuksia voittaa istuvaa presidenttiä.

Demokraattien vastaus on Trumpin virkasyytetutkinnan järjestäminen täysin julkisena. Perustrumpisteja mikään paljastus ei järkytä, mutta horjuviin äänestäjiin tutkinta voi vaikuttaa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat