Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Joulunajan hengen ratkaisevat ihmiset

Perinteinen joulukuusi seisoo jo keskellä Heinolan marraskuisen harmaata toria merkkinä juhlakauden alkamisesta. Joulunavausta vietetään lauantaina.

Joulunalusaikaan liittyy monenlaisia tunnelmaa nostattavia rientoja: Joulukeräykset kokoavat jouluiloa vähäosaisille, joulumarkkinat myyvät lahjoja koristeita ja suuhunpantavaa jouluksi, kaupat koristelevat jouluikkunansa ja joulupuukaupunki Heinolan kuuset syttyvät täyteen loistoonsa. Kirkoissa soivat kauneimmat joululaulut.

Joulun odotukseen kuuluvat valitettavasti myös joulukiire, joulustressi, ylensyönti ja ylipakattu ylikulutus. Jouluna kärsitään jouluruuhkista, jouluähkystä ja aina juhlapyhinä lisääntyvästä riitelystä ja perheväkivallasta.

Näin joulukauden alkaessa on hyvä muistaa, että jokainen ihminen tekee oman joulunsa. Joulun henkeä eivät ratkaise lumi tai sen puute, lahjasäkin koko ja juhlapöytän notkuvuus, vaan kaiken avain on oikea joulumieli.

Hyvät ihmiset, ottakaa jouluvalmistelut rauhallisesti, tehkää järkeviä lahjaostoksia oman kunnan liikkeissä, muistakaa antaa roponne joulukeräyksiin ja suhtautukaa kanssaihmisiin jouluisella hyvällä tahdolla. Joulu tulee, vaikkei maassa olisi hituakaan lunta, kinkut loppuisivat kaupoista ja sade sammuttaisi kynttilät hautausmailta. Se ei ole vain juhla, vaan myös tunne.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme