Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Seminaari tarvitsee juuri oikean ostajan

Heinolan Seminaarin alue odottaa kylmillään uutta omistajaa, joka palauttaisi sen vanhaan loistoonsa. Vaikka suojelumääräykset rajoittavat rakennusten muuttamista, tarjoavat ne silti määrätietoiselle ja asiansa osaavalle kehittäjälle monenlaisia mahdollisuuksia. Ratkaisuja vain pitäisi löytyä nopeasti ennen kuin isännättömyys alkaa aiheuttaa rakennuksille vakavia vaurioita.

Seminaarin rakennuksista löytyy runsaasti valmista majoitustilaa, koulutustilaa, toimistotilaa, ravintolatilaa ja juhlatilaa, josta osa muuntuu helposti muuhunkin käyttöön. Lisäksi tontilla on jäljellä jonkin verran rakennusoikeutta, joka mahdollistaa arvokkaaseen ympäristöön sopivan lisärakentamisen. Lisää mahdollisuuksia toisi kaavan muuttaminen yhteistyössä kaupungin kanssa.

Kaupunkia on huudettu moneen kertaan apuun Seminaarin pelastajaksi, mutta sillä on muutenkin liikaa vääränlaisia kiinteistöjä niskoillaan. Kylpylän rakennuksille ja Maaherrankadun päiväkodille pitäisi löytää kehittämiskykyinen ostaja, jonka kaupunki varmasti valitsee hyvin tiukalla seulalla, jotta Seminaaria kohdanneet ongelmat voidaan välttää jo ennalta.

Kymmenen vuoden kuluttua Maaherranpuiston laitojen maisema voi olla todella hieno ja elävä – tai hyvin autio ja murheellinen.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme