Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Heinola tarvitsee Mestis-joukkueen

Jääkiekkoseura Heinolan Pelitat juhli viime lauantaina 50-vuotista historiaansa juhlaottelulla SaPkoa vastaan. Kuluva kausi ei ole sujunut joukkueelta erityisen hyvin, vaan se juuttunut Mestiksen häntäpäähän. Kovin korkealle ei Peliitat ole viime vuosina sarjassa muutenkaan yltänyt, mutta sarjapaikka on sentään säilynyt, vaikka välillä niukastikin.

Heinola ei ole helppo paikka pyörittää Mestis-joukkuetta. Kaupunki on pieni, isot paikalliset tukijat harvassa, ja yleisökin hieman laiskaa kannustamaan omiaan. Kotiotteluihin mahtuisi enemmänkin väkeä, ja isompi yleisö toisi helpotusta seuran vuodesta toiseen kireällä olevaan talouteen.

Heinolan omakuvalle ja ulkoiselle imagolle Mestis-joukkue on tärkeä, vaikka sen arvoa onkin vaikea rahassa mitata. Jääkiekko on Suomen suosituin urheilulaji, jossa kilpailu on armotonta, ja paikka Mestiksessä on jo itsessään näyttö merkittävästä urheilullisesta osaamisesta. Siellä menestyminenkään ei ole Peliitoille mahdoton tavoite, sen on pienellä budjetilla toimiva keuruulainen KeuPa viime vuosina todistanut.

Pesäpallossa, koripallossa ja lentopallossa pienten kuntien joukkueet voivat kivuta korkeimmalle sarjatasolle, jopa Suomen mestareiksi. Jääkiekossa se ei ole mahdollista, koska menestys vaatii syvän kukkaron. Peliitat on nyt sarjatasolla, jonne se kuuluu, ja siellä Heinolan rahkeet myös riittävät seuran pitämään.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme