Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Myynti vaatii myös vastuullisen ostajan

Heinolan kaupungin kiinteistötyöryhmä on jättänyt loppu­raporttinsa, joka pidentää edelleen kaupungin turhina myytävien rakennusten listaa. Tarpeettomien tilojen joukkoon on nyt nostettu myös vesitorni, josta kaupungin toimistot ovat muuttamassa pois, ja Heinäsaaren leirintäalueen rakennukset, jotka kaupunki kernaasti jättäisi aluetta hoitavan yrittäjän huoleksi.

Tarpeettomiksi käyneiden, vaikeasti uuteen käyttötarkoitukseen muuntuvien ja sijainniltaan hankalien tilojen myyminen on järkevää, mutta ongelmaksi voi nousta sopivan ostajan löytäminen. Vähäarvoisimpia kiinteistöjä voi olla vaikea ylipäätään saada kaupaksi. Arvokkaimpia taas ei kannata luovuttaa kenelle tahansa, vaan arvokohteen ostajan pitää olla sekä kyvykäs että halukas kehittämään ostostaan vastuullisesti, myös kaupunkia hyödyttävällä tavalla.

Esimerkiksi vesitornin ja Heinäsaaren houkuttelevuutta heikentää varmasti se, että tarjolla ovat vain rakennukset. Kiinteistö­työryhmä haluaa säilyttää molempien kohteiden arvokkaat maa-alueet edelleen kaupungin omistuksessa, mikä saattaa karkottaa oman tontin varmuutta sijoitukselleen kaipaavat ostajat.

Pahin vaihtoehto on aina se, että rakennus tai kiinteistö löytää väärän ostajan, joka jättää sen heitteille, vaille käyttöä ja kehitysnäkymiä. Esimerkki tästä seisoo Maaherranpuiston yläpäässä.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat