Torin laidalta
Jari
Niemi
jari.niemi@itahame.fi

Torin laidalta

Lintutarhaa kehitettävä

Heinolan kaupunginvaltuusto kävi pitkän keskustelun Perlaconin konsulttien laatimasta talouden säästöraportista.

Osa kaupunkilaisista on ihmetellyt, miksi tarvitaan konsulttiyhtiön apua asiassa, joka valtuuston pitäisi itse kyetä tekemään.

Politiikan tekeminen ei ole läheskään aikana suoraviivaista taikka yksinkertaista. Esimerkiksi Kanervalan kohtaloa Heinolan päättäjät ovat puineet laskujeni mukaan seitsemän kertaa ja joka kerta on yleisen paineen edessä peruutettu lähtöruutuun.

Eniten säästöehdotuksessa huomiota tullee saamaan kuitenkin Lintutarha. Sen puolesta järjestetään huomenna jopa poikkeuksellisen mittavan suunnitelma omaava marssi. Heinolan päämatkailukohteen kehittäminen tuntuu olevan ihmeellisen vaikea paikka päättäjille.

Tässä ei kuitenkaan ole mitään uutta auringon alla. Samanlaisia ongelmia on koettu ympäri Suomen eri matkailukohteissa, joissa kunta on ollut mukana.

Seurasin 20 vuotta Kalevan toimittajan postilla Kalajoen Hiekkasärkkien tilanteen kehitystä. Kuntaenemmistöinen yhtiö uinui konkurssin partaalla, kun sitä ei tohdittu ryhtyä kehittämään todelliseksi matkailukohteeksi. Kun kehittämispäätös viimeinen tehtiin ja portteja avattiin myös yksityisille, muutos parempaa toteutui.

Hiekkasärkkien kaltainen matkailubisnes on kuitenkin paljon kiinni kesän keleistä, joten taantumavaiheita on varmasti koettu myös viime vuosina.

Oleellista on kuitenkin se, että markkinoitu, ja muutoinkin tunnetuksi tullut hyvä matkailukohde, tuo aina paikkakunnalle tuhatmäärin turisteja, jotka käyttävät paikallisia palveluita. Lisäksi Hiekkasärkät on erinomainen koululaisten kesätyöllistäjä.

Heinolan kannattaisi selvittää myös voitaisiinko Lintutarhan yhteyteen toteuttaa pohjoismaalaisten petolintujen keskus, kuten muun muassa maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio on todennut.

Joka tapauksessa nyt suunniteltu rakentaminen pitäisi toteuttaa.

Jari Niemi
jari.niemi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat