Torin laidalta

Torin laidalta

Tutkimusmatkalla kotikaupungissani

On taas aika vaihtaa urheilusta kirjoittaminen kesätoimittajan hommiin, ja nyt rustailen Itä-Hämeeseen melkein kaikesta muusta paitsi leipälajistani urheilusta.

Viime kesänä olin uuden edessä kun aloitin kesätoimittajana, ja joutuisin kirjoittamaan urheilutekstien sijasta ”normaaleja lehtijuttuja.” Tajusin, että olen hankkinut itselleni lipun tutkimusmatkalle kaupunkiin, jossa olen syntynyt sekä kasvanut.

Tilanne oli uusi, ja minun oli pakko sopeutua siihen. Tajusin, kuinka vähän minä tiesin kaupungista, jossa olen asunut koko elämäni yhtä Helsingin vuotta lukuun ottamatta. Opin viime kesän jokaisena työpäivänä jotain uutta, koska minun oli kartutettava laajaa tietopankkia Heinolasta ja koko Itä-Hämeen levikkialueesta.

Uskottavan toimittajan täytyy pystyä olemaan vakuuttava, ja sitä varten jouduin opiskelemaan töiden ohessa paikallista historiaa, kaupungin nykypäivää ja seudun tulevaisuuden näkymätkin oli otettava haltuun. Uskoakseni otin useita kehitysaskeleita, ja totta kai toivoisin saman kehityskaaren jatkuvan edelleen.

Heinola on saanut paljon kritiikkiä kaupungin värittömyydestä ja virikkeiden puutteesta, varsinkin nuorten ihmisten keskuudessa.

Kotikaupunkini kuitenkin jaksoi yllättää Mustikkahaan kasvattia mieluisasti. Jokainen työpäivä oli erilainen, ja mielestäni se on tärkeimpiä prioriteetteja, kun arvioidaan työn mielekkyyttä.

Nyt olen käytännössä samassa tilanteessa, sillä viime kesän juttuja on turha lähteä kirjoittamaan uudestaan. Minun on otettava kartta käteen, ja suunnattava uudelle tutkimusmatkalle, jonka odotan olevan yhtä antoisa kuin edeltävä reissu. Heinola on täynnä tarinoita, joita on hyvä tuoda esille lehtemme palstoilla.

Heinolan tutkimusmatkan toinen osa tarkoittaa sitä, että minun on etsittävä uusia tarinoita kirjoitettavaksi lehden lukijoille. Toivottavasti onnistuisin palvelemaan teitä mahdollisimman laajasti, ja aion tietenkin yrittää parhaani.

Nuutti Vihtilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme