Torin laidalta

Torin laidalta

Lauantai-illan laimeat naurut

Lapsena minulla oli aina kiire uimaharjoituksista kotiin, koska Kummeli pyöri uusintoina TV2:lla. Tamppaajien, Speedyn ja Sakun sekä Mauno Ahosen edesottamukset olivat kutakuinkin hauskinta, mitä kymmenvuotias tamperelaislapsi saattoi kuvitella. Puujalkavitsit, kotikutoinen yleisilme sekä kehnot tekoviikset ja peruukit luovat taatun Kummeli-kokemuksen, joka naurattaa vielä tänäkin päivänä.

Nykyiset suomalaiset viihdeohjelmat eivät saa minussa aikaan samaa reaktiota. En edes omista televisiota, mutta satunnaisesti seurattuna lauantai-illan sketsipläjäykset ja muut viihdyttäväksi tarkoitetut ohjelmat jäävät aika latteiksi. Edellytykset onnistumiselle ovat suuremmat budjetit ja useiden esiintyjien vaikuttava ansioluettelo, mutta jotain puuttuu.

Kenties iso budjetti ja kiihkeä onnistumisen tavoite ovat tekijöitä, joihin nykyiset viihdeohjelmat helposti kompastuvat. Televisio-ta ei katsota enää suorana samaan malliin kuin ennen, joten televisioyhtiöillä on määrätietoinen tavoite saada koko perhe taas lauantai-iltana vastaanottimen ääreen. Olen huomannut, että useat koko perheelle tarkoitetut viihdeohjelmat toistavat melko lailla samaa kaavaa. Niissä on jokaiselle jotakin, eli ehkä ei mitään kenellekään.

Lapsia viihdytetään hupsuilla sketsihahmoilla, ja aikuisia koitetaan naurattaa kaksimielisellä huumorilla. Aina ei tietenkään mene metsään. Mieleen tulee kyllä myös nykyajan tv-helmiä, jotka ovat hauskuuttaneet koko kansaa. Tuntuu vain, että enää ei tehdä samalla tavalla aikaa kestävää ja elämään jäävää viihdettä.

Mielestäni nykyisistä ohjelmista puuttuu eräänlainen lämpö ja sympaattisuus. Tämän vuoksi tulee helposti palattua Kummeliin ja muihin lapsuuden ja nuoruuden suosikkeihin. Vanhemmista ohjelmista välittyy enemmän tekemisen meininki ja se, että tekijöillä on ollut hauskaa.

Nykyään tehdään laadukasta draamaa, mutta komediatuotannosta huokuu välillä huolimattomuus ja toisteisuus. Mielestäni viihdeohjelmien käsikirjoitukseen tulisi panostaa nykyistä enemmän.

Roosa Pöyhtäri
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Suosittelemme

Luetuimmat