Torin laidalta

Torin laidalta

Pukeutuminen on käytännöllistä

Silmiini osui Pariisin muotiviikkojen kuvakooste miesten ja naisten pukeutumisen uusista trendeistä. En ollut uskoa silmiäni, sillä maalaisena kukkahattutätinä olen ymmärtänyt, että esimerkiksi Pariisin, Milanon, Wienin ja Lontoon useilla catwalkeilla esitellään sitä kuuminta hottia.

Pahoittelut vanhahtavasta terminologiasta, sillä uusimmat kielikoukerot eivät ole Sysmään vielä ehtineet.

Näitä muutamia kuvia katsoessani näin, että edes mallit eivät pitäneet kantamistaan vaatteista. Niin tympeän oloisina he marssivat yleisön edessä.

Mieleeni jäi haalarimainen fiilis sekä ankeat rakennuksilla pidettävät vaatteet.

Esillä oli vaaleanpunainen trikoopaita ja samaa väriä olevat sukkahousut sekä vartalonmyötäisiä ja vähintäänkin erikoisia farkkusortseja, joita minimaalisella mielikuvituksella voi luonnehtia stringeiksi. En ymmärrä.

Tiedän, että kauneus on katsojan silmissä, mutta yleisellä tasolla kaikkeen positiivisesti suhtautuva ajatusmaailmani ei auennut, että lähelläkään käyttöön päätyviä vaatteita tai asusteita olisin näistä kuvista nähnyt.

Tapakouluttajat ja käytöskonsulentit antavat aivan toisenlaisia ohjeita. Naisten tulee juhlavimmissa juhlissa peittää olkapäänsä ja dekolteen alue, samoin hameen tulee olla ainakin polveen ulottuva.

Puhelin on syytä laittaa pois päältä tai vähintään äänettömälle. Tämä sääntö ei koske aivan kaikkia tapakouluttajia.

Taloudessamme ei panosteta pukeutumisen korkeaan tasoon. Perheen päälle riittää kirkonkylällä asiointiin verkkarit, t-paita ja aiv-hattu. Perinteiset aiv-hatut ovat nykyisellään olleet lähes kiven alla, mutta vastaavia tuotteita on löytynyt, niitä on ostettu ja saatu lahjaksi.

Kesäiseen pukeutumiseen maalaiselämässä riittävät hellemekot, shortsit, hihattomat paidat ja ehkä ne t-paidat, farkkusortsit ja verkkarit.

No mutta nythän tämäkin tuplamummo hiffasi, että niinhän ne Pariisin muotiviikotkin ohjeistivat. Ehkä perheen pää jättää kuitenkin pinkit sukkahousut sortseissaan käyttämättä. Samoin minä.

Eija Virolainen-Nurminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Suosittelemme