Torin laidalta
Risto
Pohjanen
risto.pohjanen@mediataloesa.fi

Torin laidalta

Huonoa asiakaspalvelua

Etsin viime viikolla verkkokaupoista puhelimeeni sopivaa koteloa. Sellainen löytyi, mutta ei verkkokaupasta vaan muutamasta samaan ketjuun kuuluvasta myymälästä. Lähimmät niistä sijaitsivat Kouvolassa, Mikkelissä ja Jyväskylässä. Koteloita oli liikeketjun internetsivujen mukaan myös Tampereella.

Varasin sieltä kotelon perjantaina iltapäivällä. Nettisivujen mukaan sähköpostiini piti tulla noin kahden tunnin kuluessa vahvistus siitä, että tuote on noudettavissa myymälästä.

Viestiä ei tullut perjantaina eikä sitä ollut tullut vielä lauantaiaamunakaan. Lähetin sähköpostilla kyselyn, mikä on noutovaraukseni tilanne. Odotin muutaman tunnin, mutta vastausta ei tullut. Sitten soitin ketjun asiakaspalveluun, josta luvattiin soittaa Tampereen-myymälään.

Alle viiden minuutin kuluttua soitostani sain myymälästä tekstiviestin, jossa kerrottiin, että netin saatavuustiedoissa on virhe eikä myymälässä ole kyseistä tuotetta. Lähetin välittömästi tekstiviestillä moittivaa palautetta siitä, ettei myymälästä oltu yhteydessä minuun siten kuin noutovarauksen ehdoissa ilmoitettiin.

Samana lauantaina tein uuden noutovarauksen Kouvolan- ja Mikkelin-myymälään. Kummastakaan ei tullut vahvistusta saman päivän aikana. Sen sijaan molemmista tuli viesti maanantaina. Kouvolassa tuotetta ei Tampereen tapaan ollutkaan olemassa, mutta Mikkelissä oli.

Noutovarauksen ehtojen mukaan varaus oli voimassa 24 tuntia, joten minun olisi pitänyt hakea kotelo Mikkelistä viimeistään tiistaina. Se ei minulle sopinut, koska olen arkipäivät töissä Heinolassa. Sunnuntaina olisin voinut hakea kotelon, jos myymälästä olisi ilmoitettu ehtojen mukaisesti lauantaina kahden tunnin kuluessa, että kotelo on noudettavissa.

Huonoa asiakaspalvelua tässä kotelokaupassa oli se, että tietoa tuotteen saatavuudesta piti odotella pitempään kuin ehdoissa oli mainittu. Tämä johti siihen, että noutamisen kannalta ainoat mahdolliset päivät lauantai ja sunnuntai ehtivät kulua ennen kuin sain tiedon, että tuote on todella saatavissa myymälästä.

Risto Pohjanen
risto.pohjanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Suosittelemme

Luetuimmat