Torin laidalta
Risto
Pohjanen
risto.pohjanen@mediataloesa.fi

Torin laidalta

Naurua silloin kun ei pitäisi

Karaoke on kaikkia varten, niinhän sitä sanotaan. Huonosti laulavalla on karaokessa tasa-arvoinen oikeus laulaa siinä missä ammattilaisellakin. Huonosti laulavaa ei pitäisi väheksyä, eikä hänen taidoilleen saisi naureskella.

Silti, jos joku laulaa erityisen huonosti, on ainakin minulla naurussa pitelemistä. Anteeksi, kaikki karaokelaulajat!

Joskus on käynyt niin, että olen ollut juhlatilaisuudessa, jossa joku on kertonut hauskan jutun. Asialle on naurettu yhdessä. Sen jälkeen juhlien ohjelmassa on alkanut virallinen, vakava osuus.

Hetkeä aikaisemmin kerrottu vitsi on ollut vielä hallitsevana aivojen pintakerroksissa, ja naurua on täytynyt pidätellä tosissaan. Aina se ei ole onnistunut, vaan joskus kun muut ovat jo keskittyneet meneillään olevaan asiaan, on itseltäni karannut naurahdus vanhaan vitsiin. Anteeksi, juhlakalut ja -vieraat!

Pari tuntia sitten, kun olin kävelemässä töihin, parkkipaikalla joku yritti käynnistää turhaan autoa. Kävin viemässä laukkuni työpisteelleni. Olin sisällä noin kymmenen minuuttia ennen kuin lähdin lounaalle. Ulos tullessani samaa autoa käynnisteltiin edelleen, enkä voinut pidätellä hymyäni, joka tosin silloin jäi omaksi salaisuudekseni.

Samanlaista hymyilyä aiheutti taannoin moottoritiellä tienposkessa ollut Mercedes-Benz, jonka konepelti oli pystyssä. Mitenkäs johtotähdelle noin oli käynyt? Tai tienposkessa ollut vanha Fiat, jonka konepelti myös oli pystyssä. Osta Fiat, saat viat, tuli mieleeni.

Anteeksi, kaikki Mersu- ja Fiat-kuljettajat! Anteeksi, kaikki turhaan autoaan starttailleet, sillä jos auto jättää välille, tulee siitä usein monenmoista harmia ja pahimmassa tapauksessa isoja ongelmia elämään!

Yläasteella luokkakaverini nauroi hillittömästi opettajan vahingossa laukaisemalle kaksimielisyydelle. Minuakin se nauratti. Lopulta opettaja joutui poistamaan naurajan luokasta. Tilanne oli niin koominen, että oma nauruni yltyi samoihin sfääreihin kuin luokkakaverillani. Lopulta opettaja joutui poistamaan minutkin luokasta.

Sehän se vasta naurattikin. Anteeksi, opettaja!

Risto Pohjanen
risto.pohjanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat