Torin laidalta

Torin laidalta

Heinolassa jyrää, mutta entä nuoriso?

Heinolassa Jyrää on perinteinen konsertti, jossa varmasti jokainen heinolalainen on elämänsä aikana vieraillut. Niin minäkin, lähes jokaisena vuonna.

Tänä vuonna en tuntenut mitään vetoa kesäteatterille katsomaan esityksiä, sillä esiintyjäkaartin jäsenet eivät kuulu omiin suosikkeihini. Muutenkin Jyrää tuntuu olevan koko perheen tapahtuma, mikä on kohdeyleisölleen mainio juttu, mutta nuorisolle siitä ei irtoa maksimaalista hupia.

Keskustelin ystävieni kanssa aiheesta, ja tulimme lopputulokseen, että jos Heinolassa Jyrää olisikin kaksipäiväinen tapahtuma. Lauantai-iltana nuorison mieleen olevia artisteja, ja sunnuntai juuri sellaisena kuin se oli tänä vuonna. Olisi kahta kategoriaa: nuorison juhlahumua ja koko perheen virkistyspäivää.

Jyrään listoilla on käynyt huippunimiä Cheekistä ja Sannista lähtien, mutta konsertti-ilmapiiri on nuoreen makuun vähän pliisu.

Lauantain iltakonsertti voisi olla kokeilun arvoinen juttu. Tapahtuma, jossa jyrättäisiin kunnolla, olisi takuuvarmasti nuorison mieleen.

Tarkoituksena ei olisi rakentaa varsinaista festivaalia, vaan pikemminkin kaksi konserttia eri päiville. Jyrää on ollut ainakin muistaminani vuosina perhetapahtuma, eikä perinteitä pidä sorkkia liian raa’asti.

Jos kesäteatterille tai vaikkapa puistoon järjestettäisiin ohjelmaa myös nuorille, niin silloin siitä voisi pyytää jopa jonkinlaista hintaa.

Tiedän, ajat ovat muuttuneet ja ajatukseni voi olla naiivi, mutta kai nuorison viihtyvyyden kehittämiseksi on tehtävä jotain, vaikka heinolalaisia nuoria ei olekaan järisyttävän paljon.

Jos Heinolaan tuotaisiin nuorison suosimia artisteja, niin myös lauantaina katsomot olisivat täynnä.

Minun mielipiteeni on, että Heinolassa kaivattaisiin kipeästi jotain tällaista.

Samoissa löylyissä on myös aiheellista antaa varaukseton peukku Kusmikulle Jyrää-jatkojen järjestämisestä.

Nuutti Vihtilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme