Torin laidalta

Torin laidalta

Cheek on aikamme bisnesnero

Lahtelaislähtöinen hip hop-artisti Cheek, eli Jare Tiihonen lopetti uransa, kun hän esitti viikonlopun aikana kaksi Valot sammuu -konserttiaan Lahden mäkimontussa.

Cheek ei ole missään nimessä Suomen taitavin artisti, mutta hän on luonut itsestään jättiläismäisen myyntituotteen. Biisit, konsertit, levy-yhtiö, mainokset, kirja, elokuva, dokumentit ja lähes kaikki mahdollinen on tehty. Cheek on myös toteuttanut uransa viimeiset vuodet täydellisesti hiottuna kokonaisuutena, jota hän kutsuu saagaksi.

Äärettömällä itseluottamuksella ja jopa ylimielisellä asenteella varustettu 36-vuotias kiiltokuvapoika on tehnyt omiensa sanojensa mukaan asioita, joita muista ei olisi tekemään lainkaan.

Uransa lopettava artisti runnoi itsensä valtakunnan kaapin päälle väkisin. Moni ei edes tiedä, että Cheek väsäili onnettomia tuotoksia, ennen kuin hän saavutti minkäänlaista menestystä. Lopulta hän oli jo suosiossa, mutta Tiihonen räjäytti pankin lopullisesti Vain elämää -ohjemassa.

Ohjelmasta saadut hedelmät hän keräsi koriinsa ja imi niistä kaikki mehut irti. Stadion- ja jäähallikeikat sekä muut menestyskonsertit olivat loppuunmyytyjä silmänräpäyksessä.

Omien musiikillisten taitojensa lisäksi Cheek tuntuu olevan todellinen markkinanero. Ihmiset näkevät itsevarman pröystälijän, joka muuttaa kaiken kullaksi, mutta vastakappaleena on epävarma mysteeri, joka rypee masennuksen kourissa. Kaikki tuntevat Cheekin, mutta hänessä on silti tietty mysteerisyys, joka osaltaan on varmasti luonut jättimäisen kiinnostuksen hänen ympärilleen. En epäile, etteikö Cheek kärsisi kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, mutta kun hän on tuonut kahdet kasvonsa esille, niin suosion määrä on turvonnut huippuunsa.

Cheek löi useasti yli, kuten minä tein kolumnistikuvani suhteen. Ylimitoitetut puheet ja tempaukset upposivat kansaan, ja koko Cheek-ilmiö räjähti käsiin. Lahtelaisen katujätkän ja Versaceen pukeutuvan töölöläis­elitistin sekoitus veteli oikeista naruista Cheek-manian polttopisteessä. Nyt hän on miljonääri.

Nuutti Vihtilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme