Torin laidalta
Sari
Asikainen
sari.asikainen@itahame.fi

Torin laidalta

Kuka kehittäisi seuraavan Poppoon?

Heinolan keskustassa, Seppälän vanhoissa liiketiloissa toimi kesän ajan valloittava väripilkku.

Käsityö- ja lahjatavaramyymälä Poppoon näyteikkunoista avautui ihana näky: myytävien tuotteiden lisäksi liiketilassa toimi oma kutomo, jossa syntyi räsymattojen lisäksi myös sanataidetta.

Perinteiseen tapaan uusi tuttavuus ei herättänyt kaupunkilaisissa pelkkää ihailua. Jonkun mielestä tilavuokraan käytetyt hankerahat menivät ihan hukkaan, ja tiesipä joku myös kertoa, että kaupunki maksaa veronmaksajien euroilla palkkaa myymälää pyörittäneille yrittäjille.

Tiedoksi teille, jotka näin luulette: ei pidä paikkaansa.

Muutamien soraäänten vastapainoksi oli ihana kuulla Poppoon väeltä, että kesä on ollut todella onnistunut (IH 23.8.).

Pop up -myymälän väki oli kokenut myös, että heinolalaiset esittelivät ulkopaikkakuntalaisille ylpeinä oman kaupungin osaamista tuoden ostoksille sukulaisiaan, ystäviään ja tuttaviaan.

Mutta vaikka kuinka haluaisi ajatella toisin, on myönnettävä, että Poppoon kaltainen liiketoiminta on hankala saada kannattavaksi ympärivuotisesti. Syksyn tullen asiakaskunta kapenee kesävieraiden ja -asukkaiden kaikotessa, eikä kaupunkilaisten ostovoima riitä tuomaan leipää pienyrittäjän pöytään.

Hienoa olisi, jos Poppoon väki saisi kuitenkin toimintansa vakiinnutettua niin, että pop up -myymälä avaisi ovensa johonkin keskustan tyhjistä liiketiloista sesonkiaikoina.

Onneksi onkin hyvin todennäköistä, että Poppoo ilahduttaa kaupunkikuvaa jälleen joulun alla. Jos toivoa saa, niin näkisin mielelläni myymälän yhteydessä myös kahvilan.

Poppoon menestys on merkki siitä, että verkkokaupan osin selättämät perinteiset kivijalkamyymälät kiinnostavat asiak-kaita edelleen. Heinolaan mahtuisi ainakin sesonkiaikoina varmasti useampikin erilainen pop up -myymälä.

Toivottavasti Poppoon vanavedessä Heinolasta löytyy rohkeita yrittäjiä, jotka uskaltavat ottaa riskin ja kokeilla.

Sari Asikainen
sari.asikainen@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat