Torin laidalta

Torin laidalta

Jäämiehestä mahtava kirja

Suomalaisia esiintyy maailman huipulla eri aloilta ja he ovat sosiaalisia ja median kanssa taitavia. Loistavina esimerkkeinä haluan mainita Teemu Selänteen ja Jari Litmasen, jotka ovat onnistuneet omalla panoksellaan hoitamaan julkisuuskuvan kiitettävästi.

Kari Hotakainen ja Kustannusosakeyhtiö Siltala osuivat ehkä sattumalta suomalaisen urheiluhistorian ytimeen.

Kirja Kimi Räikkösestä on ahmittavaa luettavaa, joka tuo mestarista esille jäätävän ammattilaisen, aviopuolison ja kahden lapsen isän. Kirja näytti minulle vaatimattoman, mutta kunnianhimoisen sekä ujon F1-tähden.

Räikkösen Lontoo ei kääntynyt, eikä tee sitä edelleenkään täydellisesti, ujouskin toi omat haasteensa ja nopea urakehitys vei miestä vauhdilla, jolloin mediakoulutukseen ei ollut aikaa. Tämä ei ollut ollenkaan huono, ainakaan Räikkösen imagon kannalta.

En jonottanut kirjaa Helsingissä, vaan ostin sen Sysmän Kirjakaupasta pari päivää julkaisun jälkeen. Väitän, että Hotakaisen luonnehdinta on mahtava. Abu Dhabin legendaarisen kisan aikana Räikkönen viittasi kintaalla tallin ohjeistuksiin ja totesi: Leave me alone. I know, what i am doing. Tämä tosin kirjassa on muodossa: Leave me alone. I know what to do. No. Sivuseikka.

Asia paljastaa jäämiehestä kuitenkin seikan, että hänen ei tarvitse pokkuroida ketään, edes varikolle saapunutta Nicole Kidmania.

En ole salannut sitä, että perheessämme on intohimoisia formulafaneja. Joskus jopa tärkeät perhejuhlat ajoitetaan niihin viikonloppuihin, jolloin GP:tä ei ajeta.

Tunnustan olleeni poikieni ja heidän serkkunsa kanssa vuosia sitten Unkarissa seuraamassa Kimin voitokasta kisaa Hungaroringillä ja muutaman kerran senkin jälkeen. En olisi voinut kuvitella, että hengailen Budapestin luxushotellien nurkilla seuraamassa, kun fanit huutavat Icemania ja toivovat, että näkisivät hänestä edes vilauksen.

Myönnän, että olin tuossa vaiheessa roolissa, jossa seurasin matkaseuralaisteni edesottamuksia katseella. Ehkä tänään tiedämme, miten käy Kimin uran.

Eija Virolainen-Nurminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat