Torin laidalta
Taina
Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi

Torin laidalta

Hurmurista kuoriutui paholainen

Sukulaiset pitivät miestä sympaattisena ja kohteliaana. Sellainen hän olikin – mutta vain ulospäin. Kotona hän oli itse perkele.

Kaarinan tapaama mies osasi narsistin tavoin hurmata toisen. Kun kohde oli saalistettu, todellinen luonne alkoi paljastua.

Parisuhde alkoi voida huonosti. Kaarina sanoi miehelle usein, että tilanteen on muututtava. Kaikki kulut maksoi Kaarina, mies kävi kaupassa kerran kuussa kun tuet rapsahtivat tilille.

Mukaan tuli alkoholi ja uhkailu. Viikonloppuisin mies lähti kaupungille. Kotiin hän palasi aamuyöstä ja laittoi stereot täysille. Hän halusi myös keskustella henkevästi keskellä yötä. Kun Kaarina halusi nukkua, alkoi tavaroitten heitteleminen.

Tätä jatkui pitkään. Töissä oli henkisesti raskasta, koska Kaarina ei voinut kertoa tilanteesta kenellekään. Kukaan ei huomannut lähisuhdeväkivallan merkkejä. Vain musta silmä puuttui.

Viimeinen niitti oli se, kun mies pyysi rahaa eikä Kaarina antanut. Silloin mies uhkasi tappaa. Kaarina poistui välittömästi kotoaan ja meni poliisiasemalle tekemään rikosilmoituksen. Myöhemmin hän kävi poliisin kanssa hakemassa tavaransa ja hankki uuden asunnon.

Mies ei omasta mielestään ollut tehnyt mitään väärää. Hänestä Kaarina aiheutti kaiken itse.

Hän uhkasi olla Kaarinan työnantajaan yhteydessä ja sanoa sukulaisille, että nämä eivät olisi missään tekemisissä naisen kanssa.

Miehellä oli Kaarinasta arkaluontoisia kuvia, joita tämä uhkasi levitellä. Mies on oikeudessa vannonut, että hän on hävittänyt kuvat. Epävarmuus kuvista rassaa silti.

Kaarina kiittää poliisia, joka otti asian hoitaakseen. Avopuoliso sai aikanaan tuomion ja laajan lähestymiskiellon.

Lisäksi Kaarina sai turvakiellon. Hänestä ei löydy tietoja mistään.

Kaarinan pelastus oli myös Rikosuhripäivystys. Henkisen väkivallan uhreja on siellä entistä enemmän.

Viime keväänä Kaarina uskalsi ensimmäisen kerran hengittää vapaasti.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Suosittelemme

Luetuimmat