Torin laidalta

Torin laidalta

Ystävällinen hymy kantaa kauas

Kampaamoalan yrittäjä Tiia Saarinen huomioitiin Sysmän yrittäjäyhdistyksen toimesta Vuoden Nuorena yrittäjänä viime viikolla. Samoin sysmäläinen Anni Taskinen sai vastaanottaa Päijät-Hämeen Urheilu ry:n Urheilugaalassa lauantaina Sysmän hyvinvointivaliokunnan myöntämän Vuoden Urheiluteko -palkinnon.

Molempia nuoria naisia yhdistävärt iloisuus, urheilullisuus, palvelualttius ja erityisesti ystävällisyys kanssaihmisten kanssa toimiessa. Mikäs sen parempaa mainosta Sysmälle näinä aikoina, eikä tuo hymy nyt ihan hirveän kallista ole.

Saarinen on harrastuksissaan tuonut olemuksellaan ja osaamisellaan esille sen, että postiviinen elämänasenne monella osa-alueella täydentää arjessa tehtävää työtä.

Samoilla linjoilla on Anni Taskinen, joka on tuonut tanssin ja liikunnan iloa paikkakunnan nuorille koululaisille ja opiskelijoille unohtamatta työssään iloisuutta ja hymyä. Näiden nuorten naisten sydämestä tuleva hymy kantaa kauas tulevaisuuteen.

Meillä kaikilla olisi paljon opittavaa heidän toimistaan.

Perheessämme olemme joutuneet painiskelemaan muutaman käytännön ongelman kanssa. Palvelualttiuden puute on näissäkin tullut esille, ei toki meillä aina herttaisesti käyttäytyvillä, vaan sillä asiakaspalvelupuolella.

Perheen pää otti yhteyttä erääseen korjaamoalan yrittäjään kysyäkseen ensinnäkin neuvoja ja toisekseen korjaamoalan apua. Onnekseni saan todeta, että tämä yrittäjä ei ole sysmäläinen, sillä vastaus kyselyyn oli, että vie romusi Kuusakoskelle. Niin vanha joutaa jo pois käytöstä.

Huh. Onneksi kyse ei ollut minusta, ainakaan vielä tässä vaiheessa.

Monessa palvelualan yrityksessä ei henkilökunta ole saanut kotikasvatusta edes käyttäytymisen alkeissa. Nämä itseään Jumalasta seuraavina pitävät tärkeilijät eivät ole asiakaspalvelukurssejaan käyneet, sen verran arroganttia saattaa kohtelu olla melkoisenkin yksinkertaisessa asiassa.

Olisi hyvä, että jokainen hoitaisi oman tonttinsa ja muistaisi, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea. Hymy ja ystävällisyys olisivat käyttökelpoisia välineitä.

Eija Virolainen-Nurminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat