Torin laidalta

Torin laidalta

Kulttuurimatkan kohteina Pyry ja Lumi

Sain olla pienen seurueen mukana kulttuurimatkalla viime vuoden puolella. Kohteinamme olivat Ähtärin pandatalo, Hotelli Mesikämmen, Tuure Kilpeläisen konsertti ja Tuurin kyläkauppa.

Näistä ensimmäinen ja odotettu etappimme oli pandojen tapaaminen. Melkoisen suolaisen hinnan kautta pääsimme haistelemaan ja katselemaan nukkuvia pandoja.

Heitä oli kaksi, Pyry ja Lumi suomalaisilta kutsumanimiltään, jotka saapuivat lainaksi ja vuokralle Ähtäriin suuren julkisuuden saattelemina reilu vuosi sitten.

Mentyämme ainoina vieraina parhaaseen pikkujouluaikaan pandataloon, emme saaneet parasta mahdollista asiakaspalvelua, mutta pandojen hellyyttävä käyttäytyminen niiden vihdoin herätessä sai seurueemme jäsenten suupielet hymyyn.

Ähtäri Zoossa vieraili Maaseudun Tulevaisuus -lehden mukaan viime vuonna 275 000 kävijää. Määrä ylitti tavoitteen lähes puolella. Samoin tavoitteena ollut 8,5 miljoonan euron liikevaihto ylittyi 2,5 miljoonalla eurolla. Tulosta oli odotettu tehtävän noin 800 000 euroa, mutta viivan alle kertyi 1,5 miljoonaa.

Tuloksessa olivat pandat pääosassa, sillä pandatalon lippujen lisäksi asiakkaat ostivat yhdistelmälippuja, joilla pääsi myös eläintarhaan. Matkamuistomyymälän myynti ylitti odotukset, samoin lähiseudun yrittäjät ovat saaneet osansa eksoottisten eläinten markkina-arvosta.

Tulihan se käytyä elämäni ensimmäisen ja todennäköisesti viimeisen kerran myös Keskisen kyläkaupalla. Sitä kauppaa eivät sysmäläiset tarvitse.

En väitä, että tyhjin käsin sieltä olisin perheen pään kanssa lähtenyt, mutta tulemme jatkossa pärjäämään vallan mainiosti ilman Tuurin kyläkauppaa.

Iltaan kuului Tuure Kilpeläisen konsertti, ja seuraavan päivän kotimatkalle lähdettiin Ähtärin kirkkomaan kautta. Pieni seurueemme paloi halusta päästä näkemään Topi Sorsakosken viimeisen leposijan, joka Hotelli Mesikämmenen hyvän palvelun avulla meille kerrottiin.

Onhan meillä Sysmässäkin hieno Olavi Virran muistomerkki.

Eija Virolainen-Nurminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat