Torin laidalta
Esa
Arvekari
esa.arvekari@itahame.fi

Torin laidalta

Saasteauto on hyvä lypsylehmä

Ruotsissa on hyvistä teistä johtuen Suomea vähemmän kuolonkolareita. Suomessa autoilijat jätetään – palkaksi yhteiskunnalle suorittamastaan rahankeruusta – ajelemaan keskenään kuolonkolareita hengenvaarallisille teille.

Suomalaisautoilijaa kyykytetään yhdeksän prosenttia korkeammalla bensaverolla kuin Ruotsissa. Olisimme puhtaiden polttomoottoreiden maa yhdessä yössä, mikäli puolueet päättäisivät lopettaa kotimaisen, sataprosenttisesti uusiutuvasta raaka-aineesta tehdyn biodieselin lisäverotuksen.

Puolueet ovat sen sijaan tehneet kaiken mahdollisen, jotta autokanta ei uudistuisi, työssäkäynnin kulut madaltuisi, liikkumisolot pysyisi tasapuolisina ja ympäristö puhdistuisi.

Puolueilla on syvä haluttomuus ikääntyvien autojen vähentämiseen, koska se tarkoittaa isosta verokertymästä luopumista. Saastuttava autoilija on veroautomaattina sata kertaa puhdasta arvokkaampi.

Poliitikko saa auttajan sädekehän päänsä päälle kerätessään aktiivisemmalta väestönosalta rahaa tulonsiirtoina passiivisemmalle väestönosalle.

Autoilija on ihanteellinen verovanki, koska ei voi lakata ajamasta. Työpaikka menisi, lapset eivät pääsisi kouluun ja ruoat jäisivät kauppaan.

Ympäristötavoitteet saavutettaisiin, jos autokaluston annettaisiin itsestään uudistua vähäpäästöiseksi. Biodieselin veroale tekisi sähköautot lähes kokonaan tarpeettomiksi.

Sähköauto ei ole ympäristöteko, koska sen elinkaari on ympäristön kannalta katastrofi. Sähköautoa täytyy pitää yhdeksän vuotta, ennen kuin se edes kuolettaa oman elinkaarensa ympäristösynnit.

Vähäpäästöinen polttomoottoriauto on aikaa sitten saavuttanut kestävyystavoitteen.

Puolue, joka kiirehtii kalliita ja vikaantumisherkkiä sähköautoja, tekee massiivisen väärinarvion.

Autokansa ratkaisee tulevat vaalit, koska pohjimmiltaan on kyse liikkumisvapaudesta ja oikeudesta yrittää ja tehdä työtä.

Asettuessaan sähköauton puolelle muutamat puolueet ovat jo hylänneet työväen perustarpeet.

Esa Arvekari
esa.arvekari@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat