Torin laidalta
Janne
Pussila
janne.pussila@itahame.fi

Torin laidalta

Kulisseissa kävi kova kuhina

Peliittojen taustalla tapahtui tällä kaudella paljon. Helmikuun alussa vaihdettiin päävalmentaja, mikä oli tuttu kuvio edelliseltä kaudelta. Sitten pöllyytettiin koko taustaorganisaatiota, kun toimitusjohtaja Josse Mielonen ilmoitti vetäytyvänsä kauden päätteeksi keulamiehen paikalta hallituksen rivijäseneksi.

Karri Rämö jatkaa hallituksessa edelleen. Tarinat siitä, kuinka Rämö on useamman kauden päätteeksi käynyt kuittailemassa Peliittojen velkoja ympäriinsä tuskin ovat tuulesta temmattuja, mutta toivottavasti sellaiseen ei ole enää tarvetta.

Tärkeä uusi nimi hallituksessa on Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu, jonka mukana olo kertoo siitä, että heinolalaisia ei aiota jättää pulaan. Pelaajalainojen lisäksi iso kädenojennus nähtiin valmentajavaihdon yhteydessä, kun Pelicansin A-nuorten SM-liigassa kovaa jälkeä tehnyt Vesa Petäjä jätti taistelun nuorten Suomen mestaruudesta ja siirtyi Peliittojen sarjapaikan pelastusoperaation johtoon.

On myös enemmän kuin tärkeä viesti, että hallituksessa on puheenjohtajaa myöten tukku heinolalaisia eri alojen vaikuttajia, sillä vaikka ajatus päijäthämäläisestä kiekkoperheestä onkin arvokas, on kyseessä nimenomaan heinolalainen joukkue, eikä sen identiteetti heinolalaisena ylpeydenaiheena saa haihtua yhteisen maakunnallisen hyvän vuoksi.

Hallituksen nimilistalta puuttuu Kai Koskisen nimi, joka on muun muassa HJK:n hallituksen puheenjohtaja. Peliittojen suurinta osaomistajaa tituleerataan vain ”taustajoukoissa vaikuttavana” henkilönä, mutta taustatuki lienee merkittävää ilman titteliäkin.

Pelit menivät miten menivät, mutta tilikirjavertailussa täällä pärjättiin huomattavasti paremmin kuin esimerkiksi Lempäälässä, missä valmentajat olivat hetken lakossa maksamattomien palkkojen vuoksi ja joukkueen kapteeni maksoi saataviaan karhunneelle bussiyhtiölle jouk-kueen vieraspelimatkan.

Peliittojen taustalla on nyt sellaisia ihmisiä, jotka voivat taata sen, että Heinolassa pelataan Mestistä myös ensi kaudella. Sarjapaikka edellyttää tosin vielä kahta voittoa kaukalossa.

Janne Pussila
janne.pussila@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat