Torin laidalta
Janne
Pussila
janne.pussila@itahame.fi

Torin laidalta

Puhumalla ne asiat selviää

Vaikka Peliittojen pelit on pelattu jo aikoja sitten ja Heinolan jäähallin jää on sulatettu, niin Mestis-kausi päättyi vasta keskiviikkona, kun Imatran Ketterä juhli, ja varmasti juhlii vieläkin, mestaruutta.

Ketterän mestariksi luotsannut Maso Lehtonen valmensi Vierumäki Unitedin A-nuoria kolmen kauden ennen kuin siirtyi Imatran Ketterän päävalmentajaksi tasan kaksi vuotta sitten. Lehtonen on niin sanotun uuden koulukunnan valmentaja, jolle avoimuus ja vuorovaikutus pelaajien kanssa on tärkeintä. Lehtosta ei nähdä huutamassa pää punaisena, jos joku tekee virheen, sillä niistähän sitä vasta oppiikin.

Lehtosen uraa siivitti onnekas sattuma, sillä Suomi-sarjavalmentajaksi lähtenyt Lehtonen muuttui Mestis-valmentajaksi yhdessä yössä, kun Ketterä sai kabinetin kautta Mestis-paikan Kajaanin Hokin konkurssin myötä. Lehtonen sai heti debyyttikaudellaan Mestiksen parhaan valmentajan palkinnon, minkä hän pokkaa lähes satavarmasti myös tämän kauden päätteeksi. Ei olisi suuri ihme, vaikka kolmekymppisen Lehtosen tuulitakin rintamuksessa komeilisi lähivuosina jonkin liigajoukkueen logo tai lopulta jopa leijona. Vierumäellä kannuksiaan kasvattanut Lehtonen päästettiin kuitenkin karkuun päijäthämäläisestä kiekkoperheestä.

Samana keväänä Peliittojen luotsiksi kakkosvalmentajan paikalta nostettiin niin sanotun vanhan koulukunnan auktoriteettivalmentaja Santeri Heiskanen, jonka ura Heinolassa päättyi kuitenkin ennen runkosarjan päätöstä, kun kakkosvalmentaja ja Jani Keinänen otti vuorostaan päävalmentajavastuun. Tänä keväänä saman vanhan koulukunnan edustaja Keinänen sai vuorostaan väistyä kesken kauden, mutta tällä kertaa Peliitat nosti ykköseksi toisenlaisen valmentajan.

Pelicansin A-nuorten SM-liigajoukkueessa vakuuttavaa jälkeä tehnyt Vesa Petäjä on kasvanut valmentajana autoritäärisestä joukkojenhallinnasta yksilökeskeiseen ihmisten valmentamiseen, joten nyt täälläkin kokeillaan toisenlaista lähestymistapaa, mikä on todistettu lähes kaikkialla voittavaksi tavaksi.

Janne Pussila
janne.pussila@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat