Torin laidalta
Esa
Arvekari
esa.arvekari@itahame.fi

Vihollinen hyökkää, sotaväki riitelee

Kuva: Janne Laakkonen

Spartalaiset ja ateenalaiset ovat niin keskittyneet rajakahakkaansa, etteivät huomaa, että tulinuolet lentävät  ja syövät maata molempien joukkojen alta. Mahtava Rooman valtakunta on kokonaan piirittänyt heidät.

Vertaus Heinolan somasta pikku kiistasta, jossa keskustan kivijalkakaupat ja suunniteltu Prisma-market on ajettu toisiaan vastaan, mutta todellinen pikkukaupunkitappaja saa niittää rauhassa.

Kaikki nielevä Rooma on tässä tietysti verkkokauppa, joka tuoreimpien tilastojen mukaan kasvaa huimat 8–10 prosenttia joka vuosi.

Tarvitaan iso ilmiö, joka pakottaa verkkokuluttajan irti sohvasta.

Toinen uutinen onneksi kertoo, että pääkaupunkiseudulla marketit ovat jälleen täpötäynnä ihmisiä.

Sama ilmiö on näkynyt Heinolan ABC:llä tänä kesänä. Tavallisten arkisten sadepäivien aikana parkkipaikkaa ei tahdo löytyä, eikä salista vapaata istuinta. Ja on niillä kassoillakin pitkä jono.

Lomalaiset haluavat kotoa ja mökeiltä ihmisten pariin, ei aina ostamaan vaan viettämään aikaa.

Väitteet markettien kuolemasta ovat ennenaikaisia paikkakunnilla, missä ei ole kauppakeskuksia. Sosiaalinen kohtauspaikka vain korostuu pitkän talven aikana, kun ei ole muutakaan lämmintä olohuonetta, missä voisi tavata tuttuja seurustelun merkeissä.

Vihervasemmistohallituksella on isot lupaukset minimoida työttömyys ja haalia kokoon pienetkin lisätyöpaikat.

Mitenhän tähän näkökulmaan sopii paikallinen korpikapina, jossa vihervasemmistolaiset voimat ajavat työpaikkojen hävittämistä?

Jos Prismalle tai muulle liike-elämän veturille ei löydy paikkaa, jää vastikkeeksi pari perhosta ja asumiseen kelpaamaton risutontti meluisan moottoritien kupeessa.

Prisma-päätös menköön suuntaan tai toiseen, kunhan se tehdään todellisten uhkien pohjalta, tukee työllistämistavoitetta, eikä aseta eri liikemuotoja keinotekoisesti vastakkain.

On vielä aikaa suoristaa rivit todellista uhkaa vastaan.

Esa Arvekari
esa.arvekari@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme