Mielipide: Kaupunki ei tarvitse Nordean pankkisalia ja kellaria

Aimo Bonden Esa Kosonen Mauno Kuusela Ritva-Maija Kuuskoski Harri Okkonen Erkki Paukkonen

Heinolan kaupunginhallitus esittää ensi maanantaina kaupunginvaltuustolle entisen Nordean katutason pankkisalin ja kellarin vastaanottamista lahjoituksena Marjatta ja Eino Kollin säätiöltä. Tiloihin tulisi mm. elinvoimatoimialan asiakaspalvelu.

Tilojen hoitovastike ja saneeraus maksavat kaupungille noin satatuhatta euroa vuodessa.

Elinvoimatoimialalla on tällä hetkellä sadan metrin päässä Lampikadun varrella erinomaisiksi todetut vuokratilat, joiden vuokrasopimus uusittiin 1.1.2020 jatkumaan toistaiseksi. Vuokra on vain runsas neljännes pankkitilan vuokrasta. Lisäksi siirto Torikadulle maksaisi kaupungille johto- ym. töineen toiset satatuhatta euroa.

Hankkeella ei siis ole mitään taloudellista perustetta.

Kollin säätiön tilojen pitkäaikainen vuokraaminen sitoo kaupungin 20 tai 30 vuodeksi ja velkaannuttaa sitä 2 tai 2,5 miljoonaa euroa. Lampikadun vuokratilat eivät lisää velkaantumista.

Kaupungin kiinteistötyöryhmä jätti viime vuoden syksyllä loppuraporttinsa. Monien esitysten joukossa työryhmä esitti erityisen kiinteistöstrategian laatimista. Siinä olisi tarkoitus ottaa kantaa siihen, mistä tiloista kaupunki pyrkii luopumaan ja mitä tiloja hankkii, kehittää ja vuokraa. Niin kuin monet muutkin työryhmäraportit ja -esitykset on tämäkin hiljaa haudattu.

Elinvoimatoimen tehtävä on edesauttaa yritystoimintaa. Kysymme onko tälläytyminen kaupungin paraatipaikalle sitä?

Heinolan puolesta (entinen kansalaisliike Pro Heinola)

Kommentoi