Virasto torin varrella ei tuo elävyyttä

Kiitos kaupunginjohtaja Jari Parkkoselle nopeasta fb-reagoinnista Itä-Hämeessä maanantaina olleeseen mielipidekirjoitukseemme ”Kaupunki ei tarvitse pankkisalia eikä kellaria”. Jatkamme keskustelua kuitenkin Itä-Häme-lehdessä, jossa sen aloitimmekin.

Olemme Parkkosen kanssa samaa mieltä keskustan elinvoimatarpeesta. Keinoista emme ole.

Elävät Kaupunkikeskustat ry:n tuore mittaus (I-H 25.5.) kertoo Heinolan menettäneen vuodessa 38 prosenttia elinvoimastaan. Keskustan liiketiloista on tyhjillään 17 prosenttia.

Siinä on paheneva ongelma, jota Parkkonen jostakin kumman syystä lähtisi korjaamaan tuomalla yhden kiinteistönomistajan ehdotuksesta keskustan paraatipaikalle mm. elinvoimatoimen asiakaspalveluja.

Emme usko, että kaupungin virastoilla voidaan paikata kovin monen lopettamaan joutuvan kauppaliikkeen jättämää aukkoa kiinteistönomistajien tulorahoituksessa.

Kasvaakseen keskusta tarvitsee lisää päiväkävijöitä. Hyvin suunnitellut ja markkinoidut tapahtumat tuovat matkailijoita ja ostovoimaa, joka kohdistuu päivittäis- ja vähittäiskauppaan, ravintoloihin ja majoitukseen. Heinolasta on tehtävä houkuttava tapahtuma-, kulttuuri- ja puutarha-asuinkaupunki.

Mielestämme kaupungin pitäisi kohdistaa velkarahansa kokonaan uudella tavalla. Seinien ja muiden perinteisten puitteiden sijasta investointien kohteet on löydettävä sisällöistä.

Katse on kohdistettava petukseen, kulttuuriin, tapahtumiin ja liikunnan eri muotoihin. Niissä ovat avaimet tulevaisuuteen.

Heinolan puolesta (entinen kansalaisliike Pro Heinola)

Aimo Bonden, Esa Kosonen, Mauno Kuusela, Ritva-Maija Kuuskoski, Harri Okkonen ja Erkki Paukkonen

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Heinolan kesäkuu oli vuosikymmenen kuumin – viimeinen päivä teki kuivasta kuusta myös sateisimman
 2. Anne Elo-Rauta ja Pertti Kuisma hoitavat puutarhaansa rakkaudella, hitaasti ja halvalla ja pitävät aina silmät avoinna ja korvat höröllä uusille ideoille
 3. Puihin kiinnitetyt runotaulut olivat pitkään ehdolla Heinolan runoviikon ainoaksi ohjelmanumeroksi – luvassa perinteistä ohjelmaa ja vierailevia esiintyjiä
 4. Pääkirjoitus: Lähin huoli on aina pahin huoli
 5. Tuttiksen kalat ovat uineet heinolalaisten sydämiin
 6. Jalkapallotähti Franck Riberyn kotiin murtauduttiin – "Kuinka voin tuntea oloni täällä hyväksi tämän päivän jälkeen?"
 7. Lehti: Kiinan Sisä-Mongoliassa potilaalla havaittu paiserutto, myös toisella epäillään ruttoa
 8. Veneet karkailivat ja hajoilivat navakassa tuulessa tänään – purjeveneestä katkesi masto, soutuveneen mukaan lähti laiturikin
 9. Yle: Suosittu Temptation Island Suomi -sarja kuvataan heinäkuussa Thaimaan sijasta Vuokatissa
 10. Real Madrid ja Barcelona käyvät keskinäistä mestaruuskisaa
 11. Palloliitto vahvisti Puola-ottelun pelipäivän – EM-kisoihin valmistava peli valmistaa nyt Kansojen liigaan
 12. Uber ostaa ruokaa kuljettavan Postmatesin 2,3 miljardilla eurolla
 13. Hamilton: "En pyytänyt tai vaatinut ketään polvistumaan"
 14. Karhunkaatokiintiö kasvaa edelliskaudesta 71 yksilöllä – kiintiö on yhteensä 384 yksilöä
 15. Kansainvälistä elokuvaa omin ehdoin ja omakustanteisesti – Suomalainen Saara Lamberg tekee uraa ohjaajana ja näyttelijänä Australiassa

Näytä lisää