Lukijalta: Heinolaan on tullut muualta päihdeongelmaisia, jotka metelöivät keskustassa öisin ja valvottavat asukkaita.

Eira Pitkänen

Heinola on puistojen ja tyhjilleen jääneiden rakennusten osalta muuttumassa slummin kaltaiseksi, johtuen siitä, että päihde- ja ilmeisesti myös huumeongelmaisten aikuisten miesten määrä on tänä kesänä tuntuvasti aiempaa suurempi.

He kulkevat porukoina metelöiden iltaisin ja öisin aina aamutunneille asti, rikkoen puisto- ynnä muita kalusteita, levitellen roskiaan puistoihin sekä pitäen asumattomien ja myös asuttujen talojen pihoja käymälöinään.

Joukossa kulkee ainakin yksi suuri koira, joka liian pitkässä liinassa ja usein myös irrallaan on vaarallinen muille koirille, ehkä ihmisillekin.

Jos irtokoirasta tai pihaan virtsaamisesta huomauttaa, tulee säännönmukaisesti uhkaus ”turpaan vetämisestä.”

On arvioitu, että tämän kesän häiriköt eivät ole pelkästään ns. poliisin vanhoja tuttuja vaan myös muualta tulleita, tuoden väkivaltakäyttäytymisen mukana.

Yleisen turvallisuuden ja järjestyksen menettäneitä paikkoja on erityisesti Rantapuisto, mutta myös Seminaarin alue, istuinpenkki ja jalkakäytävä K-Marketin ja Alkon edessä, grillipaikka ja osin kasvimaa Hiidenhaudan laidalla sekä aseman veistospuisto.

Rantapuiston reunalla olevissa kerrostaloissa häirintä koetaan jo terveydellisenä haittana, koska yön nukkuminen jää metelin vuoksi vähiin tai estyy kokonaan.

Rantapuiston seutuvilla on pantu merkille, että poliisi ajelee autolla puistossa harvakseltaan ja silloinkin hiljaisina aikoina, kuten alkuillasta tai peräti vasta aamulla.

Kuitenkin poliisin tulisi käydä paikalla pahimpaan aikaan ja jalkautuneena.

Kysyn, mitä Hämeen poliisi ja Heinolan kaupunki voisivat järjestyksen ja turvallisuuden palauttamiseksi tehdä saatuaan tämän tilannetiedotuksen?

Terveyttä vaarantavat olosuhteet vaativat välitöntä puuttumista. Tuskastuneilla asukkailla ei ole voimia odottaa pitkällisiä mietintöjä. Asun itsekin häiriköinnin keskellä.

Kommentoi