Lukijalta: Luvassa lisää poliisin näkyvää valvontaa Heinolaan

Itä-Häme kysyi lukijoiltaan Heinolan turvallisuustilanteesta ja julkaisi maanantaina 27.7.2020 artikkelin nettikyselyn tuloksista.

Artikkelin mukaan moni kyselyyn vastanneista koki, että erilainen häiriökäyttäytyminen on lisääntynyt kevään ja kesän aikana ja moni uskoi, että poliisin näkyvämpi valvonta rauhoittaisi tilannetta.

Poliisi tekee näkyvää valvontaa tasaisesti ympäri maakuntaa ja tarvittaessa kohdentaa valvontaa tehostetummin alueille, joissa se katsotaan tarpeelliseksi tilastotiedon sekä palautetiedon valossa.

Tuoreimpien tilastojen mukaan kokonaisuudessaan hälytystehtävät ovat olleet lievässä laskussa Heinolassa tammi-kesäkuun 2020 (2495) aikana alkuvuoteen 2019 verrattuna (2548).

Kiireellisyysluokan A- ja B -tehtävissä on laskua viime vuoteen nähden reilu 10 prosenttia. Myös tämän vuoden heinäkuussa on ollut vähemmän AB-kiireellisyysluokan hälytystehtäviä.

Kesän aikana eri lähteistä tulleen palautetiedon mukaan Heinolassa on ollut huomattavissa muutosta yleisessä järjestyksessä ja turvallisuudessa. Myös liikenteestä aiheutuvia häiriöilmoituksia on tullut enemmän. Tätä tietoa vahvistaa myös Itä-Hämeen teettämä nettikysely.

Otamme heinolalaisten huolen turvallisuuden heikkenemisestä vakavasti.

Heinolan alueelta on jo aiemmin keväällä tullut palautetta sekä valvontapyyntöjä esimerkiksi liikenteeseen liittyen. Tähän on reagoitu tekemällä muun muassa liikennevalvontaa tehostetummin.

Keväällä ja kesällä poliisin tekemällä valvonnalla Heinolan alueella ei ole saatu haluttua vaikutusta aikaan, jonka vuoksi näkyvää valvontaa lisätään Heinolan alueella elokuun loppuun saakka.

Otamme heinolalaisten huolen turvallisuuden heikkenemisestä vakavasti ja reagoimme tilanteeseen edelleen lisäämällä Heinolan keskustassa poliisin näkyvää valvontaa loppukesän ajaksi.

Erityisesti yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen tullaan kiinnittämään huomiota.

Näkyvän valvonnan tuloksien perusteella tarkastelemme Heinolan tilannetta uudestaan ja poliisitoimintaa Heinolan alueella suunnitellaan sen mukaan loppuvuodeksi.

Kirjoittaja on ylikomisario ja Hämeen poliisilaitoksen Valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää