Mielipide: Päätöksenteossa pitäisi pystyä kompromissiin

Kauko Kekkonen29kaupunginvaltuutettu (kd.)

Kiitos Kimmo Huviselle kommenteista ( Itä-Häme 8.8.)

Huvisen artikkeli sisältää maininnan, ”lopullinen Kailas-koulun hinta tulee vasta tarjouskilpailussa.” Siis tarjouskilpailun ja koulun valmistuttua vasta tiedämme lopullisen hinnan.

Nyt meillä on vasta alkuarvio Kailas-koulun hinnasta. Aikaisemmin uimahallin, lukion ja Sinilähteen koulun rakentamisen hinnat ovat yli kaksinkertaistuneet alkuarviosta. Siksi Kailas-koulun hinnan nousu ei ole pelottelua, vaikka Huvisen artikkelissa niin väitetään.

Koulutusjohtaja Pia Helander varoitteli jo toista vuotta sitten, että Heinolassa ollaan rakentamassa 415 tyhjää oppilaspaikkaa, ja kaupunginjohtaja Jari Parkkonen on kertonut, että ennusteiden mukaan vuoteen 2031 mennessä tyhjää tilaa tulee satoja paikkoja lisää.

Politiikassa pitäisi pyrkiä kompromissiin, mutta vaikealta se näyttää, kun toiset puolustavat lähikouluja, toiset suurta Kailas-koulua, joka tyhjentää lähikoulut.

Huvinen kommentoi lisäksi, että ”Kailas-talo on mitoitettu lapsimäärälle, mitä siihen on sen valmistuttua menossa.”? Lasten vähetessä ennusteiden mukaisesti ylisuureen Kailas-kouluun on tuotava lisää lapsia Kirkonkylästä, Jyrängöstä ja ympäri kaupunkia.

Rakennetaan sen kokoinen Kailas-koulu, joka on onnellinen ratkaisu kaikille Heinolan lapsille.

Oleellista on siis, että rakennetaan sen kokoinen Kailas-koulu, joka on onnellinen ratkaisu kaikille Heinolan lapsille.

Sinilähteellä on rakenteilla noin 150 oppilaan koulu. Jos Kailas-koulu rakennetaan noin 200 oppilaan kouluksi, Kirkonkylän koulu ja kansainvälistä kuuluisuutta saanut Jyrängön koulukin säilyisivät.

Keskikaupungin asukas, arvaa oma tilasi, anna arvo kaupunginosien muillekin asukkaille.

Keskustelu