Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kätevä pyörä, hankala kypärä

3.9.Itä-Häme lehdessä oli Esa Arvekarin kirjoitus Moderni Katumiljöö, tuppukylän säännöt. Siinä kuvailtiin pyöräilijöiden käyttäytymistä Heinolassa. Ajellaan katukäytäviltä ja ollaan vihaisia jos joku siitä huomauttaa.

Olen havainnut, että nuoret koululaiset eivät juurikaan käytä kypärää. Luulisin, että liikennekasvatus pitäisi poliisin toimesta

ulottaa juuri kouluihin.

Itse uskaltaudun pyöräilemään joskus ilman kypärää. Hankalahan se kypärä itseasiassa on ja lisäksi kampaus menee sekaisin. Kuitenkin kypärä suojelee meitä pään alueen vammoilta.

Kerran kun ajoimme pihalta kadulle, niin auton kylkeen melkein osui nuori tyttönen polkupyörällä. Helpotuksen huokaus, ettei mitään onnettomuutta tapahtunut, mutta läheltä piti.

Olen vuosien jälkeen ottanut pyörän käyttöön ja huomannut kuinka kätevä ajopeli se on. Saa liikuntaaja saa katsella maisemia. Pyöräni meni epäkuntoon ja Urheilu Kontti korjasi sen kymmenellä eurolla.