Mielipide: Kouluja lakkautetaan vain valtuuston päätöksellä

Kimmo Huvinen

Vastaan Kauko Kekkosen 18.9. Itä-Hämeessä julkaistuun kirjoitukseen. Kekkosella levy junnaa edelleen paikallaan, vastaaminen Kekkosen kirjoituksiin tuntuu olevan kuin tuuleen huutaisi, päätökset on tehty ja sillä sipuli.

Paksulla pensselillä maalailtiin kuitenkin johdattelua, että minä ajaisin Kirkonkylän koulua alas, joten pakkohan tämmöiseen väitteeseen on vastata.

En varmasti ole missään vaiheessa ollut ajamassa Kirkonkylän koulua alas. Päinvastoin olen pikemminkin pyrkinyt vaikuttamaan siihen suuntaan, että koulun remontti olisi saatu alkamaan jo vuosia sitten.

Olen Heinolan kaupunginvaltuutettu, enkä tee päätöksiä siten, että äänestäisin jonkun muun alueen asiaa vastaan sen takia, että turvaisin jotain ehkä myöhemmin omalla asuinalueella. Olen tästä Kekkosen kanssa puhunutkin ja todennut hänelle, että kouluja lakkautetaan ainoastaan valtuuston päätöksellä.

Minä en siis ole lakkauttamassa Kirkonkylän koulua, eikä se johdu edes siitä, että asun Kirkonkylässä, vaan siitä, että oppilasmäärä koululle on perusteltu ja oppilasennusteen sekä koulun sijainnin mukaan se on sitä jatkossakin.

Jos halutaan saivarrella, voisi kysyä onko Kekkoselta uhkaus sanoa, että mikäli Kailas-talo rakennetaan muut koulut suljetaan? Ajaako Kekkonen nyt muiden koulujen lakkauttamista, kun Kailas-talo rakennetaan?

Kirjoittaja on kaupunginvaltuutettu (sd.).

En varmasti ole missään vaiheessa ollut ajamassa Kirkonkylän koulua alas.

Kommentoi