Mielipide: Ehdotan, että ajattelemme positiivisesti Hopeasilta 2:sta

Tiina Bragge

Luottamusmiehenä (johon itse lukeudun sukupuolineutraalisti) olen havainnut, että demokratian (kansanvallan) periaatteet ovat hämärtyneet kunnallisessa päätöksenteossa. Kun asiassa vallitsee erimielisyys, äänestetään ja enemmistön kanta tulee valituksi. Tätä eivät kaikki muista ja hävittyään äänestyksen ryhtyvät valitustoimenpiteisiin.

Miten tarmokkaasti valittajat ryhtyvät toimiin! Kyse on sodasta, vähintään kostonhimoisesta hidastustekniikasta. Tunteet lisäävät paloa. Siviilissä aikuisen ihmisen pitää kuitenkin osata hyväksyä tappio. Välillä onnistuu, toisinaan ei. Demokratiassa kokonaisuus muodostuu erilaisista prosesseista.

Kaupungissamme ei vallitse luottamus ja kunnioitus luonnon, eläinten, ihmisten, luottamus- ja virkamiesten välillä. Heinolan ylisuuret investoinnit ylittävät taloudellisen tasapainon. Luontoarvot järkkyvät uusien alueiden tieltä. Elämä jatkuu, siitä huolimatta.

Vanhuksille tarvitaan uusia tarkoituksenmukaisia tiloja. On monta tapaa ratkaista asia. Kansanvaltaisesti päätettiin, että kaupunki rakennuttaa vuokratilat nimeltä Hopeasilta 2. Yksityinen rakentaja rakentaa ne ja toimii bisnesperusteisesti. Hinta on sen mukainen, myös vuokraehdot. Toivottavasti emme tule pahasti höynäytetyiksi.

”Ei nii pahhaa, ettei jottai hyvvääki”, vanha kansa totesi.

Ehdotan, että ajattelemme positiivisesti tulevasta Hopeasilta 2:sta. Suhtaudumme kannustavin ajatuksin koko hankkeeseen. Toivotaan, että rakentaminen sujuu hyvin, turvallisesti ja ilman mokia.

Kun asiassa vallitsee erimielisyys, äänestetään ja enemmistön kanta tulee valituksi. Tätä eivät kaikki muista.

On parempi suhtautua asioihin myönteisesti (kiitollisin mielin). Se auttaa tutkitusti myös terveyttä.

Ongelmia on valtakunnan politiikassakin. Aika kuluu ihmisten kinastellessa. Miksi? Ei ole kunnioitusta, yhteistä visiota, periksi antamisen taitoja demokratian hengessä. Jokainen haluaa olla oikeassa ja huipulla; minulle paras liksa, saavutetuista eduista emme luovu, lisää ja enemmän.

Kuitenkin maltti on valttia, vähemmän on enemmän. Pidän nykyisin selkeistä ja yksinkertaisista vaihtoehdoista. Kohtuullisuus, hyvinvointi, rauha.

Poliitikon pitää katsoa asioita luottavaisesti, kokonaisvaltaisesti laajalla aikajänteellä ja tehdä päätöksensä sen mukaisesti.

En hyväksy korruptiota, enkä Energiaviraston hinnoittelun sössintää sähkönsiirtohintojen kanssa. Asia pitää korjatata!

Ulkona on raikas syyssää. Ja elämä jatkuu Heinolassa.

Kirjoittaja on Heinolan kaupunginvaltuutettu (vihr.).

Keskustelu