Mielipide: Pitääkö Heinolan labran ruuhkasta olla huolissaan?

Heimo Riutta

Heinolan kaupunginsairaalassa toimivan Fimlabin laboratorion näytteenottoon ei pääse, kuten Heinolassa on aikaisemmin totuttu. Pitkät jonotusajat ovat arkipäivää ja esimerkiksi uuden kirjautumisjärjestelmän tiedottamisessa on runsaasti puutteita.

Tämän sain henkilökohtaisesti itse kokea tänään (4.2.) kello 8.45. Minulla oli nettiajanvaraus, ja siitä oli saatu varmenne puhelimeeni eilen, että minulla on näytteenotto tänään kello 8.40. Labran seinälle olikin ilmestynyt lähiaikoina kirjautumislaitteita, joissa myös ennakkoon ajan varanneiden ja siitä viestin saaneiden piti kirjautua.

Tästä toimenpiteestä ei ollut tietoa puhelinvarmenteessa. Minä huomasin uuden käytännön vasta odotellessani vuoroani, kirjauduin, mutta pari minuuttia liian myöhään, kone ilmoitti, että "Aika ohi", ja kehotettiin varaamaan uusi aika.

Menin kotiin ja aukaisin läppärin ja selasin uusia aikoja; ensimmäinen vapaa aika Heinolassa 22.2. kello 10.25. Sen sijaan kaikkiin muihin Päijät-Hämeen alueen Fimlabin toimipisteisiin pääsisi tänään tai huomenna, esimerkiksi tänään olisi runsaasti vapaita aikoja Sysmässä, Iitissä, Orimattilassa, Lahdessa ja Nastolassa, sekä Hartolassa ja Asikkalassa huomenna.

Otin yhteyttä Fimlabin johtoon Lahdessa, josta neuvottiin tulemaan Lahteen näytteenottoon, minun tapauksessani on kyseessä vuosikontrolli, joten teen varauksen Heinolaan. Samalla Fimlabin johtaja Sari Paukku-Sani ilmoitti ongelman korjaantuvan, faktaa vai fiktiota ?

Pitääkö olla huolissaan? Kyllä pitää ja toimia ongelman poistamiseksi.

Kirjoittaja on Heinolan sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja ja kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja.

Kirjauduin, mutta pari minuuttia liian myöhään, ja kone ilmoitti, että "Aika ohi", ja kehotettiin varaamaan uusi aika.

Kommentoi