Mielipide: Kokemukset karkottavat Hyvinvointiyhtymästä

Mika Yli-Kaakinen

Kiitos Kirsi Lehtimäelle palautteestasi ( IH 25.2). Me molemmat ajamme Heinolan parasta, siitä en ole sinua epäillytkään. Suurimmat mielipide-erot välillämme tulevat toimintatavoissa nyt ja tulevaisuudessa.

Itse pitäisin Heinolan erossa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymästä, kunnes siihen on pakko liittyä epämääräisen maakuntahimmelin kautta. Itse olen kyllä useista tiedotusvälineistä saanut kuvan, että Harjun Terveydessä Lahti, Kärkölä ja Iitti ovat pilottikuntia ja jatkossa tarkoitus on levittää sen ilosanomaa koko maakunnan alueelle, myös Heinolaan, jos täällä erehdytään menemään Phhykyn ja sitä kautta Mehiläisen kelkkaan.

Olen tässä asiassa enemmän kuin mielelläni väärässä.

Olen hyvin monessa asiassa samaa mieltä kirjoituksesi kanssa. Kerrot henkilökunnan olevan kovilla tässä muutoksessa Harjun terveyden kanssa. Kun itse olimme yhtymän omaa ict-väkeä, monesti jopa odotin seuraavaa päivää, että pääsisi taas töihin.

Hommat hoituivat siihen aikaan muutenkin hyvin. Sitten suuressa viisaudessa meidät mentiin ulkoistamaan ja ongelmat alkoivat.

Yksi suuri ongelma on työntekijöiden asema liikkeenluovutuksissa. Niissähän ensin siirrytään vanhoina työntekijöinä uuden työantajan leipiin ja tietyn suoja-ajan jälkeen otetaan käyttöön työnantajan huonompi työehtosopimus, joka muun muassa laskee palkkoja, heikentää lomaetuja ja muuta kivaa.

Siitäkin on valitettavasti omakohtaisia kokemuksia. Kasvotonta ja ahnetta pörssifirmaa kun ei kiinnosta mikään muu kuin laskutus ja raha.

Olen itse keskustellut muissa kunnissa asuvien kanssa, ja niissä ollaan hyvin pettyneitä hyvinvointiyhtymän toimintaan. Tosin olihan tekstaripalstalla tyytyväinen hartolalainen, kun on saanut koronarokotteen.

Jos on tyytyväinen siihen, että terveyskeskus on auki parina päivänä viikossa ja röntgenissä saat käydä Sysmässä, niin hyvä hänelle. Itse olen ollut aina erinomaisen tyytyväinen meidän terveyskeskukseemme, eikä ole ollut mitään ongelmia.

Koska olen aina pitänyt Heinolan puolta, minun on noissa hyvinvointiyhtymän kuvioissa vaikea nähdä paljoakaan hyvää. Olen paljon kiertänyt eri toimipisteitä ja keskustellut henkilöstön kanssa, ja niissä ollaan oltu hyvin pettyneitä nykyisen yhtymän toimiin.

Minunkin mielestäni Akuutin kotisairaala on ihan hyvä idea, tosin se on kehitetty senkin takia, että lähes koko maakunnasta on ajettu vuodeosastot alas.

Onhan meillä täällä Heinolassakin kotisairaalatoimintaa. Ainakin minulla on käyty vaihtamassa tippapulloja, kun olin tiputuksessa jalassa olleen ruusun takia.

Päätän tämän väännön osaltani, siinä säästyy niitä rauhoittavia lääkkeitäkin. Minulla ei ole muutenkaan tapana neuvotella vihollisen kanssa. Sinua en pidä tuona vihollisena, vaan näitä tässä kirjoituksessa olleita tahoja. Sinä olet tehnyt arvokasta työtä tämän asian kanssa, vaikka emme kaikesta samaa mieltä olekaan.

Pyydän myös anteeksi, jos olen mielipiteilläni loukannut. Nämä asiat vain käyvät tunteisiin, kun on meidän kaikkien hyvinvoinnista kyse. Toivon odella olevani väärässä näiden mielipiteideni kanssa, mutta sen aika näyttää.

Kommentoi