Ehdokkaalta: Lihan tuotanto ei Suomessa ole eläinrääkkäystä

Anne Joutsijärvi Kuntavaaliehdokas (kesk.) Hartola

Kiitos Susanna Simpaselle mielipiteestä Itä-Hämeessä 26.2.2021.(Eläinaktivistit eivät kannata tuotantoeläinten vapauttamista luontoon.)

Hyvä kirjoitus herättää ajatuksia, niin tuokin.

Tiistaina 23.2. Itä-Hämeen tekstiviestipalstalla nimetön henkilö oli sitä mieltä, että jokainen saa syödä, mitä haluaa: ”Suomi on ainakin vielä demokraattinen maa eikä muut voi määrätä kenenkään valintoja.”

Jos seuraa joidenkin tahojen mielipiteitä ihmisten syömisistä, ei voi välttyä ajatukselta, että nuo tahot todellakin ajavat ideologiaa, jonka mukaan jokaisen olisi syötävä sitä, mitä he määräävät, toivovat tai ajattelevat.

Tässä täytyy taas muistuttaa, että en kannata globaalia tehotuotantoa, jossa eläimet kärsivät. Mutta suomalaista maataloutta kannatan, koska maatalon lapsena tiedän suomalaisen maatalousyrittäjän kovan työn ja mitä se vaatii.

Mutta on hyvä myös huomata, kuten päätoimittaja Heli Karhumäki kirjoitti Sana-lehden pääkirjoituksessa pastori Kari Kuulan nostattaman kohun mainingeissa: Suomen eläinsuojelulaki on Ruotsin ja Norjan rinnalla maailman tiukin, ja ruuantuotanto puhtainta ja turvallisinta (Sana 3/2021).

Kun tosiaan Jumala antoi eläimet meille, se ei oikeuta eläinrääkkäystä. Jumala käski viljelemisen ohella myös varjelemaan luomaansa.

Simpanen kirjoittaa: ”Kun on tarpeeksi ahne, löytää kyllä Raamatusta kohdan, joka oikeuttaa törkeimmänkin eläinrääkkäyksen."

Mihin Raamatun kohtaan Simpanen tarkalleen ottaen viittaa? Minä en ole sellaista kohtaa löytänyt.

Esimerkiksi Jeesus varoittaa eri evankeliumien mukaan useaan kertaan ihmisiä kaikenlaisesta ahneudesta, koska ihmisen elämä ei riipu hänen omaisuudestaan, vaikka sitä olisi ylenpalttisesti.

Tämä radikaali ohje löytyy evankeliumista Luukkaan mukaan, luku 12. Soveltakoon itse kukin Jeesuksen sanoja koko luomakunnalle parhaalla mahdollisella tavalla.

Kommentoi