Ehdokkaalta: Rakkaassa kaupungissa mielipiteiden viidakossa

Tiina Bragge Kunnallisvaaliehdokas (vihr)

Kirjailija Johanna Sinisalo siteeraa kolumnissa (Polemiikki 1/2021 s.45) Tampereen raitiotien yleisökeskustelua. Poimin eräitä:

Ratikka on liian meluisa ja häiritsee reitin varrella asuvia.

Ratikka on liian hiljainen ja siksi vaikkapa kuuro voi jäädä sen alle.

Ratikka virkistää keskustaa ja on piristysruiske Tampereen taloudelle.

Ratikka autioittaa keskustan ja vie Tampereen vararikkoon.

Rakkaassa kotikaupungissamme Heinolassa käydään yleistä keskustelua erilaisista hankkeista. Yksi on yhtä mieltä, toinen toista - täysin vastakkaiset mielipiteet riitelevät keskenään.

Riittävä luokkakoko mahdollistaa ryhmän muodostamisen.

Sotien jälkeen kansakoulua käytiin kahdessa vuorossa. Maaseutujen kouluihin joutuivat lapset kulkemaan pitkiä taipaleita jalkapatikalla, talvisin onnekkailla taittui matka suksilla. Ei ollut aurattuja teitä, goretex jalkineita.

Heinolan alueen kyläkoulut on jo ajat sitten lopetettu. Syynä on ollut oppilasmäärän kuihtuminen. Pedagogisesti ajatellen riittävä luokkakoko mahdollistaa ryhmän muodostamisen liikuntatunnille, kuorolauluun, musiikkiyhtyeeseen.

Riittävä luokkakoko mahdollistaa koulunäytelmän toteutuksen. Riittävän kokoisessa ryhmässä on ryhmädynamiikkaa, vertaisoppimista, yhteishenkeä. Sosiaaliset taidot kehittyvät ryhmässä.

On tärkeää, että Lusin alueen lapset voivat opiskella omalla luokalla, sopivan kokoisessa ryhmässä. Koulukyyti täytyy järjestää mielekkääksi.

Uusien koulujen myötä Heinolaan nousee hienot liikuntasalit. Se on hieno asia.

Skeittiradan paikasta kinastellaan. Vihreänä ehdokkaana haluan säilyttää Urheilupuiston harjun viheriänä. Skeittiradan sijoitusta pitää harkita. Olisiko lukion koulun piha kuitenkin parempi ratkaisu, jos asemakaava sen sallisi ja rakennuslupa myönnettäisiin?

Uusi rantareitti Jyrängön alueella on tervetullut! Koronarajoitusten kourissa on kannustavaa saada uusia luontoreittejä ihmisille. Märkää luontopolkua löytyy myös Sinilähteen rantapolulta. Kumisaappaat jalkaan ja menoksi!

Yleisessä ja poliittisessa keskustelussa asioilla on puolustajat ja vastustajat; argumenteissa tunteita ladataan laidasta laitaan, kiihkeät ja hiljaiset keskustelijat koittavat löytää ratkaisun. Laiha sopu on parempi kuin mehevä riita, sanoi vanha kansa.

Näin Heinolassa: huolehditaan kaikista, ketään ei jätetä. Muista rakastaa itseäsi.

Kommentoi