Mielipide: Luottamusta ei punnita oikeudessa

Itä-Häme ja Etelä-Suomen Sanomat julkaisivat lauantaina 20.3.21 Sari Asikaisen kirjoittaman jutun, jossa Sysmän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Mika Järvinen (kok.) kertoi mietteitään itseensä kohdistuneesta epäluottamuksesta.

Mika Järvinen käytti jutussa sanaa maalittaminen. Maalittaminen on ilmiö, jossa yksi tai useampi toimija kehottaa ja yllyttää suurta joukkoa hyökkäämään yhden ihmisen kimppuun eri tavoin, esimerkiksi lähettämällä vihaviestejä sähköpostilla tai sosiaalisessa mediassa. Se voi ilmetä esimerkiksi suorana tai epäsuorana uhkailuna tai yksityiselämän tietojen esiin kaivamisena ja niiden vääristelemisenä.

Valtuuston enemmistön esittämä epäluottamus ja tilapäisen valiokunnan perustaminen eivät ole maalittamista vaan epäluottamuksen ilmaisu, jolle on esitetty perusteet. Epäluottamus on syntynyt pitkälti Järvisen toimintatavoista valtuuston puheenjohtajana, minkäänlaisia rikossyytteitä ei perusteluissa esitetä.

Järvinen käyttää tilapäisestä valiokunnasta nimeä toverituomioistuin. Jossain mielessä tuota nimitystä voi pitää osuvana, sillä Sysmässä perustettiin jo aiemmin tilapäinen valiokunta hyvinvointivaliokunnan puheenjohtajiston erottamiseksi. Tätä Järvinenkin kannatti valtuustossa.

Luottamuksen palauttamiseen ei tarvita oikeusasteita vaan henkilön omia, aitoja pyrkimyksiä saada luottamus takaisin!

Jouko Aartolahti (sd.), Timo Aromaa (ps.), Arja Hiltunen (sd.), Juho Hopeasaari (kesk.), Hannu Juhola (Avoin Sysmä), Vesa Kantonen (kesk.), Lilli Karola (Avoin Sysmä), Veikko Kotolahti (kesk.), Eevakaisa Lehtosalo-Lönnberg (kesk.), Jaakko Palvaila (kesk.), Heta Salo (sd.), Maija Sinisalo (kesk.), Raili Valkama (kesk.), Eija Virolainen-Nurminen (kesk.) Allekirjoittajat ovat Sysmän kunnanvaltuuston jäseniä ja varajäseniä.

Valtuuston enemmistön esittämä epäluottamus ja tilapäisen valiokunnan perustaminen eivät ole maalittamista.

Kommentoi