Mielipide: Kuljettajille paremmat virkistystilat

Marita Engberg

Jouduin Helsinkiin matkatessani poikkeamaan wc-hätäni vuoksi Korsossa sijaitsevalla rahtareiden taukopaikalla. Tien vierustassa seisoi kymmenkunta rekkaa ja muita ajoneuvoja. Taukotila oli kiinni, mutta ystävällinen autoilija neuvoi tien wc:hen.

Pihamaa oli siivoton, roskis täynnä ja maassa huumeruisku. Vessasta löytyi paperia, muttei vessa toiminut, eikä vettä ollut käsien pesuun.

Sääliksi käy kuljettajia, jotka joutuvat asioimaan tuollaisissa tiloissa. Entisenä sairaanhoitajana toivoisin kunnioitusta noille teiden ritareille, jotka kuljettavat tavaraa ja rahtia meidän muiden tarpeisiin.

Ihmetellään meidän muiden muualla, esimerkiksi kaupoissa ja apteekissa asioivia, jos tai kun ei ole kunnollisia huoltotiloja, joissa voi pestä käsiä, käsidesistä puhumattakaan. Kenen vastuulla on kuljettajien taukotilojen järjestäminen?

Kun Suezin kanava meni tukkoon, jokainen havahtui ajattelemaan, kuinka tärkeää kuljetustoiminta on. Annetaan kuljettajille paremmat virkistystilat jo pelkän hygienian vuoksi.

Toivoisin kunnioitusta noille teiden ritareille.

Kommentoi