Terveysliikuntakaupungin asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen tulee panostaa koko elinkaaren ajan

Venla Väli-Torala

Taas on se aika vuodesta, kun jaetaan nuoriso-, liikunta- ja sote-järjestöjen avustuksia. Hyvinvointilautakunta jakoi kokouksessaan 28.4.2021 yhteensä 140 500 euron edestä avustuksia erilaisille järjestöille.

Liian usein kuulee sanottavan, että Heinolassa ei ole mitään tekemistä. Oletko sinä koskaan pysähtynyt miettimään, millaisia harrastusmahdollisuuksia kaupunkimme tarjoaakaan?

Nuorisojärjestöistä löytyy partiolippukuntia, postimerkkeilijöitä ja kyläyhdistyksiä, sekä liikuntajärjestöistä jos jonkinmoista lajia aina cheerleadingista koripalloilijoiden ja urheiluautoilijoiden kautta golffareihin. Yhteensä nuoriso- ja liikuntajärjestöjen avustuksia jaettiin kolmellekymmenelle järjestölle, jotka kaikki järjestävät aktiivista toimintaa kuntamme alueella.

Heinolan kaupunki tukee täällä toimivia järjestöjä vuosiavustuksen lisäksi kohdeavustuksilla, sekä alle 18-vuotiaiden harrasteryhmien maksuttomilla salivuoroilla. Lisäksi meillä on paljon harrastetoimintaa tarjoavia toimijoita, jotka eivät ole hakeneet tai voi hakea kaupungin avustuksia. Näitä toimijoita löytyy ainakin musiikin, teatterin, sirkuksen ja kuntosalien muodossa.

Sote-järjestöistä löytyy toimijoita muun muassa eläkeläisten, järvipelastajien, omaishoitajien ja erilaisiin sairauksiin liittyvien vertaistukiryhmien asialla. Aktiivista harraste- tai koulutustoimintaa järjestävät tahot lisäävät kaupunkimme vireyttä, vähentävät syrjäytymisriskiä ja parantavat kuntalaisten hyvinvointia. Heinolassa myös kaikki yli 70-vuotiaiden harrasteryhmien salivuorot kaupungin tiloissa ovat maksuttomia.

Kun oikein alan miettimään, niin viimeisen kuukauden aikana olen itsekin päässyt nauttimaan kauniista luonnosta lenkkeilemällä metsässä, käynyt tutustumassa uuteen koripallohalliimme, kiertänyt useampaan otteeseen frisbeegolf-ratoja niin Kippasuolla, Kumpelilla kuin Kirkonkylässäkin, sekä osallistunut partiolippukuntamme toimintaan.

Harraste- tai koulutustoimintaa järjestävät tahot lisäävät kaupungin vireyttä, vähentävät syrjäytymisriskiä ja parantavat hyvinvointia.

Terveysliikuntakaupungin asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen tulee panostaa koko elinkaaren ajan. Kiitos kaikki tätä tukevat järjestöt olemassaolostanne ja siitä, että jaksatte pyörittää toimintaa pitkälti vapaaehtoisvoimin.

Kirjoittaja on kaupunginvaltuutettu, kuntavaaliehdokas (kok.) Heinolasta.

Kommentoi