Mielipide: Tyhjentääkö Prisma keskustaa?

Pekka Rusila

Eihän Heinolan keskustaa tyhjentänyt aikanaan Citymarketin tulokaan. Tyhjenee se, jos odotellaan tumput suorina, mitä tapahtuu. Kehitystä ei tapahdu ilman muutosta. Tämä on mahdollisuus.

Moottoritieltä poikkeaa Heinolan E- ja P-liittymien kautta lähes puolet enemmän asiakkaita kuin nyt. Plussa-kortit ja S-bonuskortit auttavat ja ohjaavat. E-liittymän palvelut monipuolistuvat.

Eikö nyt päättäjien ja yrittäjien keskustassa pitäisi miettiä, miten me saamme kasvavasta asiakasvirrasta osan ajamaan Heinolan keskustan kautta takasin moottoritielle? Miten parannamme opastusta ja mainontaa? Miten parannamme keskustan yrittäjien, palvelujen kiinnostavuutta?

Se ei parane torin kivetystä uusimalla ja jatkuvalla alueen remonteilla. Torista pitää tehdä heinolalaisten ja vierailijoiden ”olohuone” ja tapahtumapaikka. Keskustan yrittäjien ja kaupungin pitää tehdä enemmän yhteistyötä esimerkiksi Heinolan Kaupunkisydän ry:n kautta. Ei olla kateellisia, yhdessä olemme enemmän.

Keskustan yrittäjien pitää kiillottaa liikeideaansa. Hyvät valikoimat, asiakasystävällinen palvelu ja yhtenäiset aukioloajat, ilmaiset parkkipaikat. Kannustavia esimerkkejä ovat Lelukauppa, Kenkä Jenni, Kettu ja Kana, Harjupaviljonki, Cafe Kailas.

Ruokaravintoloissa mukaan mökille -paketit ruokalistoille enemmän lähiruokaa ja luomua. Ennakkotilaukset älypuhelimien kautta. Keskustaan pitää saada lisää mökkiläisiä ja lomalaisia kiinnostavia palveluja ja yhteismainontaa nettiin, älypuhelimiin.

Pitää hyödyntää kesäteatteria, lintutarhaa, satamaa, Kylpylän uimarantaa. Nämä toimenpiteet vähentävät myös eurojen virtaa Lahteen, ne jäävät Heinolan veronmaksajien hyväksi.

Ei olla kateellisia, yhdessä olemme enemmän.

Kommentoi