Kirjailijatalo sopisi Heinolaan

Marita Engberg

Heinolassa vietetään tänä vuonna runoilija-kirjailija Uuno Kailaan juhlavuotta. Kailaan syntymästä on nyt 120 vuotta. Kirjailijan tuotantoa on tehnyt tunnetuksi Marija Vantti. Tietokirjailija Vantti kokosi Kailaan tuotantoa viiden vuoden ajan. Siitä aineistosta Vantti julkaisi teoksen "Älä koske perhosen siipiin".

Yhtenä Vantin ideana oli saada Heinolaan kirjailijatalo. Se ei suinkaan tarkoita kokonaista taloa, vaan tähän tarkoitukseen sopisi myös hienosti huoneisto. Tätä tilaa voisivat hakea kirjailijat tai runoilijat työtilakseen. Idea ei ole vielä edennyt ajatusta pidemmälle.

Tämä kirjoittajille suotu tila toisi Heinolalle hienoa mainetta kulttuuriystävällisyydestä ja ymmärryksestä taiteilijoita kohtaan. Vastaavanlaisia tiloja on muun muassa Helsingissä (kirjailijatalo Villa Kivi) ja Porvoossa ja Jyväskylässä.

Heitän nyt kopin Heinolan kulttuuriväelle! Kaupungissahan on runsaasti vapaana olevia tiloja. Jos kiirettä pidettäisiin, ehkä vielä tämän juhlavuoden kunniaksi idea saisi tulta alleen.

Kirjoittaja on aforistikko ja vapaa kirjoittaja Heinolasta.

Tätä tilaa voisivat hakea kirjailijat tai runoilijat työtilakseen.

Kommentoi