Lukijalta: Hartolaan saatava uudet naamat lautakuntiin

Heikki Leisti

Luimme lehdestä, kuinka samat naamat hinkuvat Hartolan johtoon – samat naamat joidenka aikaansaannos kuntamme tulevaisuuden turvaajiksi jotkut ovat heidät äänestäneet.

"Woman power" – miksi se ei jyllää Hartolassa? Miksi halutaan samat mitäänsanomattomat jäärät kuntaa johtamaan, joidenka panos kuntamme hyvinvointiin edellisellä kaudella oli puhdas nolla?

Jos aiomme olla itsenäisenä kuntana, niin silloin henkilöiden joilla on ns. kuntalaisten mandaatti pitää kunnastamme huolta, tulisi ainakin minusta olla rohkeampia ja tehdä päätöksiä eikä antaa viedä kuin 10 litran sahtitonkkaa.

Lautakuntiin tarvitaan asiansa osaavia ihmisiä, jotta "sulle, mulle ja kaverille" -avustusten jakaminen saadaan lopetettua.

Eikö 48 tyhjää asuntoa siis myytävää kerro jotain meidän tilanteestamme? Koronan piikkiin on ihan turhaa kaikkea laittaa. Kyllä viimeisellä valtuustokaudella on tehty huonoa työtä, jos ei edes omassa kunnassa ole ympäri vuoden auki olevia terveyspalveluita, siis myös kesäaikaan. Siis missä vika, että kesällä tarjoamme lääkäripalveluita supistetusti maanantaina Hartolassa, muuten Sysmässä. Jos ei autoa, niin Kela taksilla kyllä. Taksisurffaus maksaa paljon. Tässä on nyt jotakin pielessä

Samoin muut palvelut. Jos olemme Kuningaskunta, niin kyllä nuo edellä mainitut palvelut tulisivat toimia myös kesällä.

Hartola tarvitsee faceliftingin. Ei mitään pientä kohotusta jota Tallinnasta saa vaan suuren ja massiivisen.

Rahaa kyllä löytyy kylän koristeluun, mutta ei terveydenhuoltoon. Onko ensi vuonna niin, että kunta jakaa selviytymispaketin jo talvella kesää varten? Kaikilla ei ole autoa eikä sukulaisia tai tuttavia. Ne joilla rahaa riittää voivat kyllä surffata tai viedä rahansa yksityisille joidenka tuotoista suurin osa valuu veroparatiiseihin.

He jotka sote-pöydissä istuivat viime valtuustokaudella: miten he toimivat? Pitivätkö ääntä? Tuskin olemme

sen edessä, että kohta terveysaseman ovi sulkeutuu lopullisesti. Sitä kukaan täällä Hartolassa ei varmasti halua.

Hartola elää mökkiläisistä, mutta jos palvelut koko ajan huonontuvat, ei heitäkään ole.

On peiliin katsomisen paikka. Miksi haluatte mukaan politiikkaan, jos tavoitteena on saada kuva sanomalehteen ja kaikki muu on täyttä potaskaa?

Etsimme kuntaamme päällikköä joka laittaisi asiat kohdalleen. Toivon että hän olisi suoranuottinen ja jämäkkä eikä mikään joojoo -mies tai nainen.

Hartola elää kriisiaikaa. Kruunu keikkuu, paikkajako jumittaa. Antakaa naisille valtaa, antakaa niille valtaa, joilla on rohkeutta uudistaa tätä pölyttynyttä koneistoa. Uudistakaa lautakunnat, ei samoja naamoja joidenka päätökset ovat aivan shittiä. Hartola tarvitsee faceliftingin. Ei mitään pientä kohotusta jota Tallinnasta saa vaan suuren ja massiivisen.

Olemme kunta, jolla on hieno menneisyys. Täällä ovat vaikuttaneet monet taiteilijat. Siis päättäjät hoi: tehkää jotakin suurta! Vaihtakaa koko paletti uusiin raikkaisiin naamoihin. Jos uudet saisivat draivia tähän kuolevaan loukkoon. Nyt ei auta jumittaa, vaan antaa mennä jos haluamme kuntamme elävän.

Kommentoi