Mielipide: Tärkeintä on ajaa heinolalaisten asioita, ei nahistella keskenämme

Timo Erkkilä

Heinola on hyvä paikka elää ja asua, mutta meidän pitää tehdä siitä vieläkin parempi yhdessä ja hyvässä hengessä. Heinolan pitää olla reilumpi ja oikeudenmukaisempi.

Kuntalaiset valitsivat kolme kuukautta sitten valtuuston. Nyt kysytään, kenen etuja valtuustossa ajetaan: Heinolan ja heinolalaisten vai omia etuja kyynärpäillä hurjastellen.

Ennen vaaleja sovittiin sulassa sovussa, miten paikkoja vaalien jälkeen jaetaan. Puoluekin [kokoomus] oli vahvistanut omat pelisääntönsä, joita oli määrätty noudatettaviksi.

Perusteet olivat äänimäärä, perehtyneisyys, puolueen eteen tehty vaalityö ja puolueen eteen tehty järjestötyö. Näistä oltiin aivan yhtä mieltä. Ja niitä piti noudattaa.

Ennen vaaleja tämä oli helppoa. Mutta vaalien jälkeen olikin taisteltava omasta edusta. Sepä sitten olikin vaikea sopeuttaa maksimaaliseen oman edun tavoitteluun. Siksi sovitut valintaperusteet pitikin unohtaa, koska oma etu oli tärkeämpi.

Valtakunnallinenkin kokoomus teki kaikkensa, jotta näitä periaatteita noudatettaisiin ja määräsi ulkopuolisen sovittelijan ja rahoitti kalliin avun. Se ei kuitenkaan auttanut.

Puoluejako kuntapolitiikan asioissa ei monestikaan ole vedenjakaja, kun ajetaan jotain määrättyä asiaa.

On hyvä pitää mielessä, että Heinolaa on rakennettava hyvässä yhteishengessä ja yhteistyössä kaikkien kanssa. Erilaiset mielipiteet ovat arvokkaita. Kaikkia mielipiteitä tulee kuunnella ja arvostaa. Näin saamme eniten aikaan.

Tasapuolinen ja oikeudenmukainen toiminta tukee hyvän yhteishengen aikaansaamista omassa porukassa ja myös sen ulkopuolella.

Hyvää yhteistyötä tarvitaan kaikkien puolueiden ja ryhmittymien kanssa. Tultuani 21-vuotiaana valtuustoon olen oppinut arvostamaan sitä, mitä laajalla yhteistyöllä kaikkien ryhmien kanssa voidaan saada aikaan.

Puoluejako kuntapolitiikan asioissa ei monestikaan ole vedenjakaja, kun ajetaan jotain määrättyä asiaa. Kannatusta onkin haettava kaikista ryhmistä, jos haluaa jonkin asian menevän läpi.

On pidettävä huolta siitä, että kuntapolitiikassa kyllä asiat voi keskustella, mutta ihmisten ei pidä riidellä keskenään. On hyvä aina muistaa rehdisti arvostaa toisen esittämää ajatusta, vaikka sitten itse olisikin toista mieltä. Erilaiset mielipiteet rikastuttavat päätöksentekoa ja näin vievät asioita eteenpäin.

Sanomalehti Itä-Hämeen toimittaja Amanda Peltomaa teki minusta haastattelun Ajan virrassa -sarjaan 23.7.2016. Sanoin haastattelussa: ”Tärkeintä on pitää ihmiset ja asiat erillään. Riitely vie vain turhaan aikaan.”

Samaa sanon yhä tänäänkin. Meidän valtuutettujen tulee käyttää kaikki energia ja aika Heinolan ja heinolalaisten asioiden ajamiseen eikä keskinäiseen nahisteluun. Heinolalaiset ovat meidät äänestäneet valtuustoon juuri tähän positiiviseen työhön.

Arvostetaan äänestäjien tahtoa!

Kirjoittaja on Heinolan kokoomuksen puheenjohtaja ja kokoomuksen maakuntavaltuustoryhmän puheenjohtaja.

Kommentoi