Mielipide | Kun uusia liikuntapaikkoja kehitellään, täytyisi muistaa myös palkata liikuntapaikkahoitajia

Heinolassa on paljon erilaisia liikuntapaikkoja, ja minusta ne ovat hyvin hoidettuja ja siistejä. Turhaan ei Heinola itseään terveys- ja liikuntakaupungiksi kutsu.

Täällä myös järjestetään eri-ikäisille erilaisia ohjattuja liikuntatunteja esimerkiksi seurojen, kaupungin ja Jyränkölän toimesta. Heinolalaiset urheiluseurat tekevät upeaa työtä meidän hyväksemme.

Alle 18-vuotiaiden ohjatut tunnit ovat ilmaisia, niistä ei seuroja laskuteta. On oikein, että pitämällä käyttömaksut pieninä teemme lasten ja nuorten liikunnan helpoksi aloittaa.

Olen aina pitänyt ajatuksesta, että ”eurot, jotka laitetaan liikunnan hyväksi, säästetään terveysmenoissa”.

Me valtuutetut tykkäämme tehdä aloitteita, minäkin. On helppoa tehdä aloite ajattelematta, mistä rahat otetaan. Osuu ja uppoaa myös minuun.

Meillä on tulossa upeita aloitteita käsittelyyn muun muassa tykkilumiladusta ja ulkotekojäästä, joita kannatan myös. Meillä pitää kuitenkin olla myös ajatus, että mistä rahat. Nuo ovat arvokkaita juttuja.

Olen aina pitänyt ajatuksesta, että ”eurot, jotka laitetaan liikunnan hyväksi, säästetään terveysmenoissa”.

Myös retkiluistelureitistä on tulossa aloite käsittelyyn. Se ei ole kallis, vaan lähinnä on kyse vastuista ja halusta järjestää. Mietittävää siis riittää.

Usein unohdamme, että kun uusia liikuntapaikkoja ja muuta liikuntaan liittyvää tulee, ne myös työllistävät Heinolan liikuntapaikkahoitajia. Olen seurannut läheltä heidän työkuormaansa, ja se on valtava jo nykyään. Olenkin huolissani heidän jaksamisestaan.

Kun uusia paikkoja tehdään ja kehitellään, on myös muistettava palkata 1–2 liikuntapaikkahoitajaa. Paikat eivät pysy kunnossa itsekseen, eivät latukone ja jäänhoitokone kulje ilman ammattitaitoista liikuntapaikkahoitajaa.

Haluankin tässä yhteydessä antaa julkisen kiitoksen Jorma Hakulisen tiimille. Kiitos, te olette palkkanne ansainneet.

Olen aikanaan tehnyt tutkielman Heinolan jäähallin elinkaaresta, kun suoritin liikuntapaikkamestarin tutkintoa. Nyt alkaa olla se hetki, että Heinolan jäähalli tulee elinkaarensa päähän. Kallista peruskorjausta on alettava suunnitella ja hallin remontti on ihan lähivuosina pakko tehdä.

Meidän on muistettava, että aina on helppo rakentaa uutta, suunnitella ja ideoida kaikkea kivaa, mutta jos omistamme jotain, on nekin pidettävä kunnossa. Emme voi ajaa kiinteistöjämme rapakuntoon. Näistä on pidettävä huolta.

Liikutaan, rakennetaan, hoidetaan yhteistyössä.

Kirjoittaja on heinolalainen kaupunginvaltuutettu (pahe.).