Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Pikakertaus: tätä on aluevaltuusto

Kertaus on opintojen äiti ja siksi aloitan käymällä läpi, mitkä kunnat kuuluvat Päijät-Hämeen hyvinvointialueeseen eli tässä tapauksessa myös vaalipiiriin: Asikkala, Hartola, Heinola, Hollolla, Iitti, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki sekä Sysmä.

Näistä kymmenestä kunnasta valitaan yhteensä 69 henkilöä aluevaltuustoon, jonka ensimmäinen toimikausi on 1.3.2022–31.5.2025. Jatkossa aina neljä vuotta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestäminen siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueelle vuoden 2023 alusta lukien. Tämä on nyt faktaa, ja tämän asian kanssa opettelemme elämään, pidämme siitä tai emme.

Mihin tällä uudistuksella pyritään? Suomen hallitusohjelman mukaisesti on tarkoitus turvata yhdenvertaiset ja laadukkaat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut sekä pelastustoimen palvelut hyvinvointialueella asuville sekä parantaa palvelujen saatavuutta ja saavutettavuutta.

On tarkoitus myös kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja sekä turvata ammattitaitoisen työvoiman saanti. Hyvinvointialueen tulee myös vastata ikääntymisen ja syntyvyyden laskun aiheuttamiin haasteisiin sekä hillitä kustannusten kasvua.

Tätä tehtävän antoa varten olemme ehdolla uuteen aluevaltuustoon ja tätä työtä haluamme olla tekemässä, kaikkien yhteiseksi hyväksi. Kukaan ei voi vielä sanoa, miten kaikki tulee käytännössä toimimaan, olit sitten sote-alan ammattilainen tai muun alan ammatti-ihminen.

Muista äänestää, sillä turvaat, että joku on puolestasi työtä tekemässä.

Aluevaltuutettujen tärkein tehtävä on kuitenkin pitää huolta, että edellä mainitut tehtävät tulevat tasapuolisesti ja järkevästi hoidetuiksi, taloudellisesti ja tehokkaasti; niin, että uskallamme sanoa, että Päijät-Hämeessä homma hoituu parhaiten koko Suomessa.

Muista äänestää, sillä turvaat, että joku on puolestasi työtä tekemässä.

Kirjoittaja on aluevaaliehdokas (kok.).