Mielipide | Sote-alan palkkaharmonisoinnin pitää koskea tasapuolisesti kaikkia ammattialoja

Uudet päijäthämäläiset alue­valtuutetut!

Teidän on vastuu ja velvollisuus kuulla eri ammattiryhmiä päätöksenteossanne. Korona-aika on ollut raskas, ja monien töitä järjestellään uusiksi.

Pitäkää työntekijöiden hyvinvointi aina päätöksienne keskiössä, ettei hoito- sekä muu tukipalveluväki karkaa muille aloille.

Teille myös tarjotaan uusia sopimuksista palveluita kilpailutettaessa. Pitäkää huoli silloin, että palveluiden laatukriteerit otetaan myös huomioon! Ottakaa silloin myös selvää, mitä sellaiset kriteerit kyseisellä ammattialalla tarkoittavat.

Palvelun hinta ei voi olla määräävä asia palveluita uusiksi järjestettäessä.

Lainmukaisen palkkojen harmonisoinnin pitää koskea kaikkia ammattialoja aivan puhtaana­pidosta lähtien. Oikeudenmukaisuus ja henkilöstön hyvinvointi on avainasemassa aina, jos halutaan tarjota hyvää palvelukokemusta asiakkaalle ja pitää osaava työvoima sote-alalla.

Palvelun hinta ei voi olla ainut määräävä asia palveluita uusiksi järjestettäessä.

Olen puhunut muiden työn­tekijöiden puolesta. Kantani edustaa omaa näkemystäni sote-alan tilanteesta, ja pelkään, että tämä huono suuntaus jatkuu tulevaisuudessa. Katkaiskaa kierre ja uskaltakaa vaatia parempaa, koska moni meistä on äänestänyt teidät sinne näitä tärkeitä asioita puolustamaan.

Kirjoittaja on lahtelainen.