Mielipide | Eikö nyt pitäisi keskittyä vahvistamaan tärkeitä toimintoja

Maailma kuohuu ympärillämme. Monenlaiset uhkakuvat ihmiskunnan selviämisestä leijuvat ympärillämme. Nyt on muutoksen aika!

Onneksi olen huomannut ihmisessä pieniä orastavia muutoksia, johtuen kevään heräämisestä ja valon lisääntymisestä runsaslumisen talven jälkeen. Ihmiset avautuvat toisilleen helpommin ja auttavat toinen toisiaan.

Mitä teemme, kun luomamme tekniikka ympäriltämme lakkaa toimimasta?

Tähän kaikkeen vaikuttaa suurelta osin myös Ukrainassa käytävät taistelut, jonne olemme myös tarjoamassa monenlaista apuamme. Ihmiset ovat siis muuttamassa arkista käyttäytymistään toisiaan kohtaan ja se on hyvä asia.

Mitä tekee valtaa pitävä kansan osa? Kaataa tai suunnittelee kaadettavaksi metsiä korkeiden kerrostalojen tieltä voittojen maksimoimiseksi, vaikka ei ole tietoa ihmisten halukkuudesta muuttaa niihin asumaan.

Kaupunkiemme infrastruktuuri on tullut yhä haavoittuvaisemmaksi kaikkien uhkien keskellä, eikö sitä pitäisi ajatella juuri nyt? Silloin vasta olemme todellisessa kriisissä, kun kaupunkiemme valot sammuvat ja vesihuolto lakkaa toimimasta, puhumattakaan kaiken tietoliikenteen katkeamisesta.

Miten olemme siihen varautumassa? Mitä me silloin teemme, kun luomamme tekniikka ympäriltämme lakkaa toimimasta ja ympärillemme laskeutuu syvä kylmä ja pelottava hiljaisuus.